Nyhet -
Stort intresse för Frågan
Webbserien Frågan, där Löfbergs ger utrymme för diskussioner om jämlikhet, rasism, hållbarhet och andra viktiga frågor, väcker stort intresse. Både tittarsiffror och reaktioner överträffar förväntningarna, nu laddar Löfbergs för fyra nya avsnitt.
- Vi får väldigt många positiva kommentarer på de första avsnitten, det känns jättebra. Det här är uppenbarligen frågor som fler än vi tycker är intressanta och viktiga, säger Erica Hallin, Content & Production Manager på Löfbergs.
Frågan tar utgångspunkt i frågor som står mellan oss och en bättre morgondag. Svaren söker programledaren Hanna Persson tillsammans med kända personer och profiler med utgångspunkt i deras personliga erfarenheter.
De tre första avsnitten, som ligger ute på Löfbergs webb och YouTube-kanal, gästas av Parisa Amiri, Messiah Hallberg och Nina Rung. I juli släpps fyra nya avsnitt med aktuella frågor och gäster.
- För oss handlar det om att vi vill bidra till en positiv samhällsutveckling. Det gör vi här genom att ge utrymme för viktiga diskussioner, säger Erica Hallin.
***
Avsnitt 1: Vad är vardagsrasism Parisa Amiri?
Hanna bjuder hem sin kompis, journalisten och På Spåret-vinnaren Parisa Amiri för ett öppenhjärtigt snack om rasism. Vad svarar man på frågan “vad har du flytt ifrån då?” och hur förhåller man sig till att växa upp i - och göra karriär - i en vithetsnorm?
Avsnitt 2: Hur är man kille 2019 Messiah Hallberg?
Komikern och programledaren Messiah Hallberg kommer hem till Hanna för att snacka om hur man är kille i en värld som allt oftare börjar ifrågasätta mäns privilegier. Det blir snack om maktförskjutning, applåderna du får som pappaledig och det farliga i att kalla sig för “god kille”.
Avsnitt 3: Vad gör jag om en kollega tar mig på röven Nina Rung?
Genusvetaren och kriminologen Nina Rung bjuds på fika hemma hos Hanna för att reda ut vad du faktiskt gör om du blir sexuellt trakasserad på din arbetsplats. Hur vågar man säga till Ulf 62 år att man inte vill ha kommentarer om sitt utseende? Och vilket ansvar har egentligen våra arbetsgivare?