Gå direkt till innehåll
Nu börjar Melker of Sweden använda lokala biobaserade restmaterial, bland annat kaffesäckar från Löfbergs, i sin produktion.
Nu börjar Melker of Sweden använda lokala biobaserade restmaterial, bland annat kaffesäckar från Löfbergs, i sin produktion.

Pressmeddelande -

​Kaffesäckar i 3D-printade kajaker och longboards

Värmlandsbaserade Melker of Sweden har sedan starten 2015 haft en vision om att kunna tillverka innovativa friluftsprodukter med så liten miljöpåverkan som möjligt. Nu lanserar företaget ett nytt koncept där man använder lokala och biobaserade restmaterial, bland annat kaffesäckar från Löfbergs, för storskalig 3D-printning av kajaker, longboards och SUPar (ståbrädor för paddling).

- Det handlar om en metod där vi återvinner material för att skapa skräddarsydda produkter i ett helt cirkulärt ekosystem. Naturligtvis utan att göra avkall på vare sig produktegenskaper eller design, säger Pelle Stafshede, vd och kreativ chef på Melker.

- Vi jobbar med det cirkulära i både stort och smått, och gärna tillsammans med andra. Extra kul att vara med på ett hörn när idén och drivkraften finns alldeles runt knuten, säger Anders Thorén, pressansvarig på Löfbergs.

De nya produkterna går att testa i Melkers Showroom i Magasin 2 på Bryggudden i Karlstad, granne med Löfbergs kaffeskrapa.

För mer information:
Pelle Stafshede, vd/kreativ chef, Melker of Sweden, tfn 0733-16 95 35, pelle@melkerofsweden.se
Anders Thorén, pressansvarig, Löfbergs, tfn 0703-55 64 22, anders.thoren@lofbergs.se


Storskalig 3D-printning av kajaker hos Melker of Sweden. 

Nu får Löfbergs kaffesäckar nytt liv som kajaker och longboards.

Relaterade länkar

Ämnen


Kafferosteriet Löfbergs är ett familjeföretag grundat 1906. Idag är vi 350 kaffeälskare som är verksamma i norra Europa och Kanada, och som delar passionen för smak, trender och hållbarhet. Vi omsätter 1,9 miljarder kronor och är en av världens största inköpare av ekologiskt och Fairtrade-märkt kaffe. Löfbergs är en del av Löfbergs Coffee Group som även äger varumärkena Peter Larsen Kaffe, Percol, Green Cup, Kobbs och SuperBonobo. www.lofbergs.se

Kontakter

Anders Thorén

Anders Thorén

Presskontakt Kommunikationschef 0703-55 64 22

Relaterat innehåll