Gå direkt till innehåll
Familjeföretag är den vanligaste företagsformen i Sverige, och betyder mycket för både jobben och ekonomin. Det vill familjen Löfberg uppmärksamma genom Löfberg Family Business Award.
Familjeföretag är den vanligaste företagsformen i Sverige, och betyder mycket för både jobben och ekonomin. Det vill familjen Löfberg uppmärksamma genom Löfberg Family Business Award.

Pressmeddelande -

De kan vinna pris som årets familjeföretagare i Värmland

Handskar, leksaker och skogsmaskiner. Finalisterna i årets upplaga av Löfberg Family Business Award representerar helt olika branscher, men är alla tre goda exempel på framgångsrika familjeföretag enligt juryn. Företagen det handlar om är Granqvist Sportartiklar, Grums Leksaksaffär och Koppom Maskin. Vem som vinner avslöjas på näringslivsgalan 100° Karlstad den 17 november.

- Jag är superimponerade av årets finalister. De visar på bredden bland de värmländska familjeföretagen och att familjeföretagen betyder mycket för många, både lokalt och internationellt, säger Kathrine Löfberg, familjeföretagare i fjärde generationen.

  Löfberg Family Business Award instiftades 2020 och delas ut i syfte att uppmärksamma framgångsrika familjeföretag i Värmland som förenar ägarfamiljens engagemang och delaktighet med affärsmässiga framgångar. Priset delas ut av familjen Löfberg.

  Finalister till Löfberg Family Business Award 2022

  • Granqvist Sportartiklar
   Familjen Granqvist har på ett imponerande sätt skapat en framgångsrik doldis med bas i Hynboholm och är mest kända för varumärket Lillsport, vars handskar används av både den breda allmänheten och den yppersta världseliten. Här förenas affärsmässiga framgångar med ett gediget hållbarhetsarbete och socialt engagemang långt utanför Värmlands gränser.
  • Grums leksaksaffär
   Familjen Andersson visar att familjeföretagandet ibland kan vara lekande lätt. Här arbetar flera generationer sida vid sida, och lyckas på ett framgångsrikt sätt hålla liv i en fysisk butik som lockar långväga besökare till Grums. Ett bevis på att familjeföretag ofta förenar goda affärer med ett positivt bidrag till lokalsamhället.
  • Koppom Maskin
   Det började i en liten verkstad 1967, sedan dess har familjen Jorälv utvecklat sitt familjeföretag till en internationell storspelare i skogsmaskinsbranschen. Här arbetar första och andra generationen tätt ihop, och tillsammans har dom byggt en stark familjär anda som skapar trivsel och engagemang bland personalen vilket bidrar till affärsmässiga framgångar.

  Familjeföretag är den vanligaste företagsformen i Sverige, och betyder mycket för både jobben och ekonomin. Dom står för mer än 50 procent av det privata näringslivets BNP och var tredje jobb i Sverige.

  För mer information, kontakta:
  Anders Thorén, kommunikationschef, Löfbergs, tfn. 0703-55 64 22

  ***

  FAKTA

  Löfberg Family Business Award
  Priset instiftades 2020 och delas ut till ett värmländskt företag som förenar ägarfamiljens engagemang och delaktighet med affärsmässiga framgångar, och som därmed är en god ambassadör för familjeföretagens betydelse. Priset delas ut av familjen Löfberg.

  Tidigare vinnare:

  Familjeföretag
  Familjeföretag är den vanligaste företagsformen i Sverige, och betyder mycket för både jobben och ekonomin. Dom utgör:

  • 50–70 % av alla Sveriges företag
  • 20–30 % av hela Sveriges BNP
  • 50 % av det privata näringslivets BNP
  • 30 % av alla anställda i Sverige

  (Källa: FBN Sweden)

  Ämnen

  Regioner


  Kafferosteriet Löfbergs är ett familjeföretag grundat 1906. Idag är vi 300 kaffeälskare som är verksamma i norra Europa, och som delar passionen för smak, trender och hållbarhet. Vi omsätter två miljarder kronor och är en av världens största inköpare av ekologiskt och Fairtrade-märkt kaffe. Löfbergs äger även varumärkena Peter Larsen Kaffe och Kobbs.

  Kontakter

  Anders Thorén

  Anders Thorén

  Presskontakt Kommunikationschef 0703-55 64 22

  Relaterat innehåll