Gå direkt till innehåll
Genom olika samarbeten arbetar vi för 100% cirkulär användning av alla resurser relaterade till kaffe, säger Eva Eriksson, kvalitets- och hållbarhetschef på Löfbergs.
Genom olika samarbeten arbetar vi för 100% cirkulär användning av alla resurser relaterade till kaffe, säger Eva Eriksson, kvalitets- och hållbarhetschef på Löfbergs.

Pressmeddelande -

​Löfbergs gör IKEA sällskap i initiativ för att halvera matsvinnet

Löfbergs gör IKEA sällskap i det banbrytande 10x20x30-initiativet för att utrota matsvinn. 10x20x30 går hand i hand med Löfbergs initiativ Circular Coffee Community med syfte att eliminera allt avfall relaterat till kaffe. 10x20x30 leds av IKEA och drygt 10 av världens största livsmedelshandlare och leverantörer som var och en engagerar minst 20 leverantör med målsättning att halvera matsvinnet till år 2030. Löfbergs är en av IKEA:s största leverantörer av kaffe.

- Matsvinn är negativt av många skäl, inklusive dess klimatpåverkan. Genom olika samarbeten arbetar vi för 100% cirkulär användning av alla resurser relaterade till kaffeodling, förädling och konsumtion, säger Eva Eriksson, kvalitets- och hållbarhetschef på Löfbergs.

Genom att gå med 10x20x30 åtar sig Löfbergs att mäta och publicera sitt matsvinn och -avfall och skapa handlingsbara strategier för att minska detta svinn.

Åtgärder för att uppnå de globala hållbarhetsmålen
10x20x30 lanserades vid toppmötet för matsvinn och -avfall 2019 som arrangerades av Champions 12.3, en sammanslutning av ledare från näringslivet, myndigheter och det civila samhället som åtagit sig att höja ambitionen och skapa åtgärder för att uppnå FN:s mål för hållbar utveckling.

Ämnen


Kafferosteriet Löfbergs är ett familjeföretag grundat 1906. Idag är vi 350 kaffeälskare som är verksamma i norra Europa och Kanada, och som delar passionen för smak, trender och hållbarhet. Vi omsätter 1,9 miljarder kronor och är en av världens största inköpare av ekologiskt och Fairtrade-märkt kaffe. Löfbergs är en del av Löfbergs group som även äger varumärkena Peter Larsen Kaffe, Percol, Green Cup, Kobbs och SuperBonobo. www.lofbergs.se

Kontakter

Anders Thorén

Anders Thorén

Presskontakt Kommunikationschef 0703-55 64 22

Relaterat innehåll