Gå direkt till innehåll
- Vi delar McDonald´s passion för gott, hållbart certifierat kaffe med hög kvalitet, och därför känns det jättekul att vara med i den här satsningen, säger Fredrik Nilsson, tf. vd på Löfbergs.
- Vi delar McDonald´s passion för gott, hållbart certifierat kaffe med hög kvalitet, och därför känns det jättekul att vara med i den här satsningen, säger Fredrik Nilsson, tf. vd på Löfbergs.

Pressmeddelande -

McDonald´s lanserar McCafé med baristakaffe från Löfbergs

Sverige är ett av världens mest kaffetörstiga länder. Det tar McDonald´s fasta på och lanserar Sveriges första McCafé där gästerna erbjuds ett riktigt fint baristakaffe till bra pris. För att säkerställa smak och kvalitet har medarbetarna på pilotenheten i Alingsås genomgått en baristautbildning under ledning av Löfbergs som är kaffeleverantör till McDonald’s i Sverige.

- Om gästerna är lika entusiastiska som vi över baristakaffet så kommer ännu fler restauranger att satsa på McCafé i framtiden, säger Joachim Knudsen, vd på McDonald´s Sverige.

McDonald’s Alingsås är alltså först ut i Sverige med McCafé, men redan nu planeras för en handfull andra pilotenheter. Går allt som planerat kommer fler McCaféer öppnas runt om i Sverige under 2022–2024.

- Vi delar McDonald´s passion för gott, hållbart certifierat kaffe med hög kvalitet, och därför känns det jättekul att vara med i den här satsningen och bidra med den kunskap vi byggt upp genom åren. McCafé är ett superspännande koncept där kunniga baristor serverar noga utvalda bönor och jag är övertygad om att det är något som McDonalds gäster kommer att uppskatta, säger Fredrik Nilsson, tf. vd på Löfbergs

Hållbart certifierat kaffe skapar tillväxt
Medarbetare på restauranger som startar McCafé genomgår en omfattande baristaubildning för att kunna servera gott kaffe av högsta kvalitet. Kaffebönorna kommer från noga utvalda ekologiska och Rainforest Alliance-certifierade odlingar. Det innebär att kaffet odlas utan konstgödsel eller kemiska bekämpningsmedel, med fokus på biologisk mångfald och odlarnas arbets- och försörjningsvillkor.

- För oss handlar det om att servera god mat av hög kvalitet till ett bra pris med enastående service. Exakt samma sak vill vi göra med McCafé och vi tror på vårt goda kaffe som tillväxtområde eftersom det efterfrågas dygnets alla timmar, inte minst efter maten, säger Joachim Knudsen, vd på McDonald´s Sverige.

Ämnen


Kafferosteriet Löfbergs är ett familjeföretag grundat 1906. Idag är vi 340 kaffeälskare som är verksamma i norra Europa och Kanada, och som delar passionen för smak, trender och hållbarhet. Vi omsätter 1,6 miljarder kronor och är en av världens största inköpare av ekologiskt och Fairtrade-märkt kaffe. Löfbergs är en del av Löfbergs group som även äger varumärkena Peter Larsen Kaffe, Percol, Green Cup, Kobbs och SuperBonobo. www.lofbergs.se

Kontakter

Anders Thorén

Anders Thorén

Presskontakt Kommunikationschef 0703-55 64 22

Relaterat innehåll