Gå direkt till innehåll
Fler väljer Löfbergs när dom handlar kaffe. Det har resulterat i en rekordtillväxt för det familjeägda kafferosteriet.
Fler väljer Löfbergs när dom handlar kaffe. Det har resulterat i en rekordtillväxt för det familjeägda kafferosteriet.

Pressmeddelande -

Rekordtillväxt för Löfbergs

Kafferosteriet Löfbergs fortsätter att växa i dagligvaruhandeln. Det senaste året har det familjeägda kafferosteriet ökat sin försäljning med hela 38 procent. Detta samtidigt som kaffekategorin som helhet backar.

- Nyckeln till framgång är ett bra och nära samarbete med livsmedelskedjor och butiker som resulterat i att ännu fler testar Löfbergs. Att fler upptäcker den goda smaken och det breda sortimentet gör att många väljer oss igen nästa gång dom handlar, säger Björn Norén, Head of Retail på Löfbergs.

5,9 miljoner paket extra genom kassorna
Siffror från analysföretaget NielsenIQ visar att medan försäljningsvolymen för kaffekategorin som helhet backar har Löfbergs ökat sin försäljning av bryggkaffe kraftigt. Uppgången det senaste året är hela 38 procent. Det betyder att 5,9 miljoner fler paket Löfbergs passerat genom kassorna det senaste året. *

- Vi har inte sett något liknande under våra 117 år, det här är rekordnivåer både när det gäller volym och marknadsandelar. Nu handlar det om att fortsätta skapa värde för både kunder och konsumenter genom marknadssatsningar och nyheter som breddar vårt erbjudande ytterligare, säger Björn Norén.

*NielsenIQ, DVH totalt, malet kaffe, volym kg, rullande helår v24 2023 (MAT) jämfört med rullande helår v24 2022.

För mer information:
Björn Norén, Head of Retail, Löfbergs, tfn. 070-182 78 37, bjorn.noren@lofbergs.se
Anders Thorén, kommunikationschef, Löfbergs, tfn. 070-355 64 22, anders.thoren@lofbergs.se

Ämnen


Kafferosteriet Löfbergs är ett familjeföretag grundat 1906. Idag är vi 300 kaffeälskare som är verksamma i norra Europa, och som delar passionen för smak, trender och hållbarhet. Vi omsätter två miljarder kronor och är en av världens största inköpare av ekologiskt och Fairtrade-märkt kaffe. Löfbergs äger även varumärkena Peter Larsen Kaffe och Kobbs.

Kontakter

Anders Thorén

Anders Thorén

Presskontakt Kommunikationschef 0703-55 64 22

Relaterat innehåll