Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Löfbergs tacklar jämlikhet i ny reklamfilm

Löfbergs tacklar jämlikhet i ny reklamfilm

Med kommunikationskonceptet En god anledning att ses vill kafferosteriet Löfbergs lyfta upp initiativ som får svenskar att umgås mer öppet och fördomsfritt. I en ny reklamfilm visar rugbylaget Stockholm Berserkers att sporten också kan vara en plats där alla kan mötas på samma plan – oavsett kön, ursprung eller sexuell läggning.

100 procent schysst kaffe från Löfbergs

Intresset för ekologiska och hållbarhetsmärkta livsmedel har exploderat det senaste året. Nu blir det ännu lättare för svenska konsumenter att välja hållbart även i kaffehyllan. Från och med september leverarar Löfbergs 100 procent schysst kaffe till dagligvaruhandeln.

Löfbergs honung ger positiva bieffekter

Löfbergs honung ger positiva bieffekter

Det blev en hel del surr när Löfbergs hyrde in 100 000 nya medarbetare tidigare i år. Det handlade om bin som under sommaren bidragit till en grönare stadsmiljö – och producerat en massa god honung. Honungen kommer att säljas på kafé Rosteriet där kunderna får bestämma vem som ska få överskottet från försäljningen.

Konsten att förpacka en lanseringssuccé

Det är många pusselbitar som ska stämma vid en lyckad lansering. Det är Löfbergs mörkrostade kaffe Kharisma ett bra exempel på. Smak, butiksexponering och marknadsföring är några viktiga faktorer - och förpackningen. En ny undersökning visar nämligen att designen haft stor betydelse för försäljningsframgångarna.

Axfood Snabbgross tar in Löfbergs kapslar

Nu tar Axfoood Snabbgross in Löfbergs kapslar i sitt sortiment. Därmed får Löfbergs ytterligare en kanal till restauranger och caféer där kapslar växer i popularitet.

Kathrine Löfberg tar över ordförandeklubban

Kathrine Löfberg tar över ordförandeklubban

Kathrine Löfberg, 45, blir ny styrelseordförande i AB Anders Löfberg. Den 1 januari 2015 efterträder hon Anders Löfberg. Kathrine Löfberg har arbetat på ledande positioner inom företaget sedan 1999.

Löfbergs förstärker med välbalanserad colombian

Välbalanserad med tydlig blommighet, plommonsötma och honungstoner. Där har ni Löfbergs senaste tillskott av specialkaffe: Red Ecolsierra. Kaffet kommer från Sierra Nevada, nära den Karibiska kusten i norra Colombia.

Löfbergs flyttar till Stureplan

Löfbergs flyttar till Stureplan

Nej, det blir ingen flytt av kaffeskrapan från Karlstad till Sergels torg. Men det blir ändå ett nytt kafferosteri i Stockholm. Lagom till julhandeln öppnar Löfbergs nämligen sin första flagship store och ett mikrorosteri på Kungsgatan, ett stenkast från Stureplan.

Finska hockey- och kaffeälskares bästa vän?

Finska hockey- och kaffeälskares bästa vän?

Hockey och kaffe. Två saker som är väldigt populära i Finland. Det har Löfbergs tagit fasta på. Det svenska kafferosteriet är redan officiell kaffepartner till Hartwall Areena i Helsingfors och Isku Areena i Lahti. Nu inlederföretaget även ett samarbete med hockeylaget TPS och HK Areena i Åbo.

Full fart för Löfbergs i Almedalen

Full fart för Löfbergs i Almedalen

Snart är det dags för politikerveckan i Almedalen. Kafferosteriet Löfbergs är en av de värmländska deltagarna. Företaget arrangerar ett eget frukostseminarium och har även bjudits in till en rad andra programpunkter. Nu väntar några hektiska dagar i Visby, inte minst med tanke på att årets upplaga kommer att ha rekordmånga deltagare och programpunkter.

Löfbergs på ny finsk arena

Löfbergs på ny finsk arena

Finland är en viktig marknad för Löfbergs. Det senaste året har det svenska kafferosteriet ökat sin försäljning kraftigt i världens kaffetörstigaste land. Ett samarbete med hockeylaget Lahti Pelicans och Isku Areena ska stärka varumärket ytterligare.

Visa mer