Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

- Det är en lösning som kostar lite mer idag, men i det långa loppet har varken vi eller miljön råd med något annat. Användningen av fossil plast måste minska, säger Madelene Breiling, utvecklingschef på Löfbergs

Ny klimatsmartare kaffeförpackning

Nu finns den ute i butik: Löfbergs nya klimatsmartare förpackning. Genom att ersätta delar av den fossila plasten med ett växtbaserat alternativ minskar klimatpåverkan initialt med drygt 30 procent.

Nyheter från Löfbergs – upptäck en ny generation kaffe!

Nyheter från Löfbergs – upptäck en ny generation kaffe!

Next Generation Coffee Lovers. Det är namnet på Löfbergs nya produktserie som ger alla kaffeälskare chansen att utforska nya spännande smaker. Sortimentet innehåller bland annat två unika Single Origin-kaffen från Brasilien och Rwanda.

​Löfbergs köper in sig i Humm Europe

​Löfbergs köper in sig i Humm Europe

Nu är det klart att Löfbergs blir delägare i Humm Europe. Det familjeägda kafferosteriet köper en minoritetspost i det Gävle-baserade företaget som producerar och säljer Humm Kombucha, ett av de ledande varumärkena på marknaden.

​Anja och Filippa på kafferesa med Löfbergs

​Anja och Filippa på kafferesa med Löfbergs

Hur funkar det egentligen på en kaffeodling? Påverkas kaffet av klimatförändringar? Och hur maxar man kaffesmaken hemma? Det var några frågor som Anja Pärson och Filippa Rådin ställde sig själva. Nu tar dom hjälp av Löfbergs för att lära sig mer om kaffe. Startskottet syns i sociala kanaler under veckan.

Löfbergs Kent Pettersson, Anders Thorén och Karin Lidberg tog emot priset av Åsa Domeij och Ulf Renée från Axfood.

​Garants ekopris till Löfbergs

Kafferosteriet Löfbergs är vinnare av Garants Ekostjärna 2019. Priset delades ut i samband med den stora ekogalan, arrangeras av Ekowebb, på Grand Hotel i Stockholm på torsdagskvällen.

Utökat säljuppdrag för Löfbergs

Utökat säljuppdrag för Löfbergs

2018 blev kafferosteriet Löfbergs säljpartner till Humm Europe som producerar ekologisk Kombucha. Då med fokus på svensk dagligvaruhandel. Nu utökas uppdraget till att även omfatta den svenska Out of Home-marknaden, det vill säga hotell, restauranger och kaféer. Löfbergs säljkår får alltså ytterligare en produkt i portföljen. Humm Europes Kombucha är redan listad hos de flesta grossister.

Specialkaffe sätter extra smak på alpina VM

Specialkaffe sätter extra smak på alpina VM

​Kafferosteriet Löfbergs är officiell kaffepartner till FIS Alpine World Ski Championships i Åre. Då vill man såklart bjuda alla kaffeälskare på nått riktigt extra. Därför har man tagit fram Åre 2019 Limited Edition, ett specialkaffe odlat på samma höjd som VM-backarna i Åre.

Geir Pedersen, Cecilie Martinussen och Peter Johansson från Löfbergs tar emot Nordic Choice Hotels Sustianability Award.

Nordic Choice Hotels prisar Löfbergs

​Kafferosteriet Löfbergs prisas återigen för sitt hållbarhetsarbete. Den här gången handlar det om Sustainability Awards, en utmärkelse som delas ut av Nordic Choice Hotels. Eva Eriksson, kvalitets- och hållbarhetsdirektör på Löfbergs tycker att det är extra kul när man uppmärksammas av sina kunder.

Eva Eriksson, kvalitets- och hållbarhetsdirektör på Löfbergs, gläds åt fortsatta framsteg på hållbarhetsområdet.

​Ny hållbarhetsredovisning: Löfbergs minskar sin klimatpåverkan

Trots att produktionen ökar så fortsätter Löfbergs att minska sin klimatpåverkan tack vare energieffektiviseringar och mer förnybar energi. Samtidigt säljer det familjeägda kafferosteriet rekordmycket certifierat kaffe – och utbildar fler småskaliga kaffeodlare än någonsin. Det visar Löfbergs nya hållbarhetsredovisning.

​Löfbergs nominerat till hållbarhetspris

​Löfbergs nominerat till hållbarhetspris

Kafferosteriet Löfbergs är en av finalisterna till priset Årets Garant Ekostjärna som delas ut av Axfood. Priset uppmärksammar ett företag/person som med nytänkande och affärskänsla har bidragit till att konsumentens urval av prisvärda ekologiska och klimatsmarta produkter i hyllan ökar. Övriga nominerade är Polarbröd och Frebaco.

Nytt samarbete stärker Löfbergs i Finland

Nytt samarbete stärker Löfbergs i Finland

Löfbergs försäljning i Finland fortsätter att öka. För att möta efterfrågan och öka servicegraden mot den finska dagligvaruhandeln inleder det svenska kafferosteriet ett samarbete med tehuset Nordqvist.

Visa mer