Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Brand under kontroll

​Rökutvecklingen i Löfbergs kaffeskrapa i Karlstad är nu under kontroll. Orsaken till rökutvecklingen var en mindre glödbrand i en kylcylon. Glödbitar passerade genom en skorsten och antände taket utifrån. Evakuering av personal och kontakter med räddningstjänst har fungerat enligt alla rutiner. Inga personer har skadats, och de materiella skadorna är minimala.

​Dubbelt upp för Löfbergs när Sveriges bästa caféer listas

​Dubbelt upp för Löfbergs när Sveriges bästa caféer listas

Löfbergs finns med två gånger om i den nya upplagan av White Guide Café, listan över Sveriges bästa caféer. Löfbergs Rosteri & Kaffebar i både Stockholm och Karlstad tar alltså plats på listan som hjälper kaffeälskare att hitta rätt bland landets alla caféer.

Löfbergs har halverat sin klimatpåverkan

Löfbergs har halverat sin klimatpåverkan

Målet var att minska de egna utsläppen av växthusgaser med 40 procent innan år 2020. Nu är Löfbergs i mål. Att kafferosteriet flyger mindre och ökar andelen biogasol är två åtgärder som bidragit till att Löfbergs minskat utsläppen med 50 procent per producerat ton kaffe jämfört med basåret 2005.

Tidiagare i år utsågs Lars Appelqvist till Årets superkommunikatör inom näringslivet. Nu kan han vinna ytterligare pris för sitt ledarskap.

​Finalist till Årets syftesdrivna ledare

Löfbergs vd Lars Appelqvist är en av tre finalister till priset Årets syftesdrivna ledare. Priset delas ut till en person som har en tydlig vision att vilja påverka sin omvärld till något bättre genom att driva sin affär på ett syftesdrivet sätt samt genom ett tydligt ledarskap.

Programledaren Hanna Persson lägger sig på terapidivanen för att reda ut sitt bekräftelsebehov – inför publik såklart.

Frågan Live – Hur är det med bekräftelsebehovet Hanna Persson?

Hur överlever en som bekräftelsetorsk i ett like-samhälle? Och hur hittar en vägen ut från det bekräftelsebehov många stundtals upplever som ett fängelse? Det är ämnet i nästa avsnitt av Frågan som Löfbergs sänder live från The Lobby i Stockholm den 22 augusti.

​Frågan – Hur lever man med sorg Janice?

​Frågan – Hur lever man med sorg Janice?

När artisten Janice var 16 år tog hennes pappa livet av sig. I ett öppenhjärligt snack om att leva med sorg berättar Janice om tiden efteråt och hur hon lever idag. Varför känner vi så mycket skam kring självmord och vad ska man säga till någon som precis förlorat en förälder?

​Löfbergs ekologiska bäst i test

​Löfbergs ekologiska bäst i test

Fem hjärtan av fem. När Icakuriren testar ekologiskt kaffe får Löfbergs högsta betyg och utmärkelsen bäst i test.

Frågan - Hur ser homofobi ut 2019 Edvin Törnblom?

Frågan - Hur ser homofobi ut 2019 Edvin Törnblom?

I det senaste avsnittet av Frågan får Hanna besök av nära kompisen Edvin Törnblom för att få svar på hur homofobin ser ut i Sverige idag. Och hur hanterar Edvin det utanförskap han känt under större delen av sitt liv? Frågan handlar om det som står mellan oss och en bättre morgondag. Svaren söker programledaren Hanna Persson tillsammans med profiler med utgångspunkt i deras egna erfarenheter.

Nu börjar Melker of Sweden använda lokala biobaserade restmaterial, bland annat kaffesäckar från Löfbergs, i sin produktion.

​Kaffesäckar i 3D-printade kajaker och longboards

Värmlandsbaserade Melker of Sweden har sedan starten 2015 haft en vision om att kunna tillverka innovativa friluftsprodukter med så liten miljöpåverkan som möjligt. Nu lanserar företaget ett nytt koncept där man använder lokala och biobaserade restmaterial, bland annat kaffesäckar från Löfbergs, för storskalig 3D-printning av kajaker, longboards och SUPar (ståbrädor för paddling).

Frågan är ​en webbserie där Löfbergs låter programledaren Hanna Persson intervjua kända personer och profiler med utgångspunkt i en specifik fråga. Idag släpps det nya avsnittet som handlar om kroppsångest.

Måste jag älska min kropp? Se det nya avsnittet av Frågan!

Det är sommar, bikinin ska på och Hanna Persson har mer kroppsångest än vanligt. I det senaste avsnittet av Frågan träffar hon kroppsaktivisten Cassandra Klatzkow för ett ärligt snack om kroppen. Hur gjorde Cassandra för att komma över sina hjärnspöken? Och hur överlever man som kvinna i ett samhälle som hela tiden talar om för en att man borde förändras?

Visa mer