Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

- Nu ställer vi om till 25 procent återvunnen PET. Ambitionen är att öka andelen kontinuerligt, säger Madelene Breiling på Löfbergs.

​Löfbergs börjar använda återvunnen PET

Kafferosteriet Löfbergs börjar använda återvunnen PET i sina flaskor för Caffeine Water. Detta som ett led i företagets arbete att senast år 2030 bara använda återvunnet eller förnybart material i sina förpackningar.

Idag flyttar Löfbergs in på The Lobby för att testa nya former för servering och upplevelsebaserade aktiveringar.

Löfbergs möter framtiden på The Lobby

Kafferosteriet Löfbergs vill lära sig mer om hur kaffeupplevelsen kan förnyas med hjälp av både möten och digitalisering. Under sommaren flyttar det familjeägda kafferosteriet in på The Lobby i Stockholm för att utveckla ett nytt koncept som fokuserar på en mer hållbar och förhöjd kundupplevelse.

Kathrine Löfberg är inbjuden till Wolrd of Coffee i Berlin för att diskutera hur vi säkerställer tillgången på gott kaffe i framtiden.

​Kathrine Löfberg på Europas största kaffe-event

Den 6-8 juni arrangeras World of Coffee i Berlin. Här samlas kaffeaktörer från hela världen för att smaka på, prata om och tävla i kaffe. En som kommer att vara på plats är Kathrine Löfberg, styrelseordförande i Löfbergs.

Vad är vardagsrasism? I första avsnittet av intervjuserien Frågan bjuder Hanna Persson hem journalisten och På Spåret-vinnaren Parisa Amiri.

Hanna Persson söker svar på svåra frågor i ny intervjuserie

I intervjuserien Frågan låter Löfbergs programledaren Hanna Persson ställa frågorna som står mellan oss och en bättre morgondag. Svaren söker hon tillsammans med kända personer och profiler med utgångspunkt i deras personliga erfarenheter.

Löfbergs vd Lars Appelqvist och kommunikationsdirektör Sofia Svahn gladdes åt priset. Foto: Kristoffer Andrén/Region Värmland

Nyinstiftat jämställdhetspris till Löfbergs

Löfbergs tilldelades idag Geniuspriset 2019. Utmärkelsen är instiftad av Region Värmland och Länsstyrelsen Värmland för att uppmärksamma framgångsrikt värmländskt jämställdhetsarbete. Löfbergs får utmärkelsen för sitt fina arbete för social hållbarhet i den egna organisationen och världen omkring.

​Naturlig energidryck med ny look

​Naturlig energidryck med ny look

Löfbergs Caffeine Water har fått nytt utseende. Innehållet är samma som tidigare: ett lätt kolsyrat svenskt källvatten som smaksätts med naturligt fruktextrakt. Inget tillsatt socker eller onödiga tillsatser. Varje flaska innehåller 150 mg naturligt koffein, vilket motsvarar två koppar kaffe.

Anders Dahlqvist och Jon Leirfall Fornes gläds åt Löfbergs framgångar i Kanada.

​Löfbergs vann innovationspris i Kanada

Löfbergs vann idag en prestigefull bronsmedalj i innovationstävlingen SIAL Innovation 2019 för sitt sortiment med iskaffe. Priset delades ut på SIAL-mässan i Toronto. Mässan är en av Nordamerikas största mässor för livsmedelsindustrin med över 1 000 utställare och 18 000 professionella besökare.

Kafferosteriet Löfbergs storsatsar på kalla kaffedrycker och lanserar ett nytt koncept anpassat för restauranger, kaffebarer och andra aktörer på Out of Home-marknaden.

​Löfbergs storsatsar på Cold Servings

Konsumtionen av kalla kaffedrycker ökar kraftigt, framför allt i Japan och USA. Norden och Europa har hamnat lite på efterkälken – det vill Löfbergs ändra på. Nu storsatsar det familjeägda kafferosteriet och lanserar ett helt nytt koncept anpassat för restauranger, kaffebarer och andra aktörer på Out of Home-marknaden.

- Trenden med iskaffe är extra het bland yngre, medvetna konsumenter med fokus på välmående och hälsa. Många tycker att iskaffet är perfekt när man vill fylla på med naturlig energi på väg till skolan, jobbet eller träningen, säger Lena Rodin.

​Svenskarnas nya favoritkaffe

Vi dricker allt mer iskaffe i Sverige. På kafferosteriet Löfbergs har försäljning skjutit i höjden och ökat med 43 procent det senaste året. Många ser iskaffe som en svalkande sommardryck, nu har det blivit en favorit på vintern också.

- Nu ser jag fram mot att representera Sverige i VM. Målsättningen är att ta Sveriges bästa placering någonsin, säger Alex Ntatsos efter segern i Latte Art vid Svenska Kaffemästerskapen.

​Alex är bäst i Sverige på Latte Art

Alex Ntatsos, barista på Löfbergs Rosteri & Kaffebar i Stockholm, försvarade titeln i Latte Art vid Svenska Kaffemästerskapen i Alingsås. Segern innebär att Alex representerar Sverige på VM som avgörs i Berlin i juni.

Löfbergs bygger en ny produktionsanläggning för hela bönor, den största investeringen i företagets historia.

Klart med Löfbergs rekordinvestering

​Nu är beslutet taget. Kafferosteriet Löfbergs bygger en ny produktionsanläggning för hela bönor i Välsviken i Karlstad. Bygglovet är beviljat och går allt som planerat tas den nya anläggningen i drift i vid årsskiftet 2020/2021.

Löfbergs dubbelt nominerade till PR-pris

Löfbergs dubbelt nominerade till PR-pris

Idag presenterades de nominerade till Nordic Digital PR Awards 2018. Priset delas ut till aktörer som arbetat med PR på ett effektivt och framgångsrikt sätt. Löfbergs är nominerade i två kategorier: Newsroom of the Year och PR Personality of the Year.

Visa mer