Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Som att börja leka igen - Maria Johansson

Som att börja leka igen - Maria Johansson

Maria Johansson är tävlingsmänniska så det står härliga till och sadlade om från tävlingsryttare till att attackera hinderbanor och springa långlopp på fjällen. Maria vill inspirera alla att hitta sitt FUNC i aktivitetsdjungeln.

Huvudet kan styra kroppen – Team Hasselborg

Huvudet kan styra kroppen – Team Hasselborg

​Fyra curlingtjejer med knivskarpt fokus plockade 2018 med sig guldet från deras första OS och levererade en prestation att inspireras av. Vi möter Anna Hasselborg och Sara McManus från Team Hasselborg och pratar om deras FUNC.

För nästa generation

För nästa generation

Framtiden. Vi vet inte så mycket om den eller hur den kommer att se ut. Men en sak kan vi vara säkra på, den kommer. Fortare än vi anar. Jo, en sak till förresten. Vi vet att de beslut vi tar och det vi gör idag påverkar framtiden och hur den blir. Jag tänker att det är en möjlighet vi måste ta vara på.
Idag är det omöjligt att inte tänka Greta Thunberg när man funderar på framtiden och komman

Cold Brew Cava

Cold Brew Cava

​Cold Brew är ett kallbryggt kaffe som bryggs med kallt vatten under 16 timmar, vilket ger en sötare och rundare kaffesmak - perfekt att kombinera med ett syrligt bubbel! Här med en touch av honung och toppad med en sockrad kant för det lilla extra.

Filosofistuderande Olle Bild köpte den 20 miljonte koppen ekologiskt och Fairtrade-märkt kaffe hos Högskolerestauranger. (Foto: Högskolerestauranger)

Olle - en historiskt kaffedrickare

​Högskolerestauranger har sålt Löfbergs ekologiska och Fairtrade-märkta kaffe i tio år. Häromdagen passerade dom en milstolpe: 20 miljoner serverade koppar! Den historiska kaffedrickaren heter Olle Bild, mer om honom alldeles strax.

Alex Ntatsos, barista på Löfbergs Rosteri & Kaffebar, är svensk mästare i Latte Art. I juni representerar Sverige på VM i Berlin.

​För Alex är kaffe en konst

Han var sex år när han drack kaffe första gången. Då visste han inte att kaffe skulle bli hans största intresse. Något han till och med kommer drömma om på nätterna. Möt Alex Ntatsos, barista på Löfbergs Rosteri & Kaffebar och Sveriges representant på VM i Latte Art.

ICE Breeze

ICE Breeze

En smakfull och stilfull drink som passar både i loungen och som festens höjdpunkt.

Cold Brew Tonic

Cold Brew Tonic

Beska, sötma och syra i svalkande symbios. Cold Brew bryggs på kallt vatten under 16 timmar, vilket ger en sötare och rundare kaffesmak. Genom att blanda Cold Brew, gin och tonic får du en drink med friska och fräscha toner. Dekorera och servera med apelsin eller grape. Vill du ha en frisk alkoholfri drink skippar du gin - minst lika gott!
Du behöver
5 Isbitar 1 skiva apelsin eller grapefru

”Nu är jag en passionerad kaffeodlare”

”Nu är jag en passionerad kaffeodlare”

​Det är tisdag morgon och dimman lättar sakta i den lilla bergsbyn Heliconia i Antioquia i nordvästra Colombia. Vi är på väg hem till Emilio Gonzalés, en av deltagarna i Next Generation Coffee, ett initiativ för nästa generation kaffeodlare.

Granola med espresso och chokladnibblets

Granola med espresso och chokladnibblets

Den här lyxiga espresso-granolan passar till både frukost och mellanmål. Tillsätt en frisk, kall yoghurt och plötsligt har du en energirik och smarrig måltid framför dig!

Lyxig kaffeshake med saltlakrits

Lyxig kaffeshake med saltlakrits

Ringlad saltlakritssås, glasskulor och Cold Brew med lakritssmak är några av ingredienserna i denna lyxiga kaffeshake. Lek med kreativiteten och bjud dina vänner på en lakritsupplevelse utöver det vanliga!

Visa mer