Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

– Inget gör oss så lyckliga som när vi kan säkerställa att varje kaffeböna når koppen. Genom samarbetet med Circle K har vi hittat en lösning som ger en ny, spännande smakupplevelse, säger Martin Löfberg, Chief Purchasing Officer på Löfbergs.

Unik kaffesatsning mot matsvinn på Circle K

Nu serveras den första koppen av Circle K:s räddade kaffe. Kaffet är ett resultat av det mångåriga samarbetet med Löfbergs, som nu tagit fram ett kaffe på bönor som annars riskerat bli svinn i rosteriet. Kaffet är unikt i sitt slag och är en blandning av tre sorter från Syd- och Centralamerika samt Östafrika. Satsningen säkerställer en besparing på ca 28 ton CO2 och finns bara på Circle K.

International Coffee Partners: 20 år av praktiskt stöd till småskaliga kaffeodlare

International Coffee Partners: 20 år av praktiskt stöd till småskaliga kaffeodlare

2001, mitt under den kaffekris som ledde till allvarliga problem för miljontals småskaliga kaffeodlare, beslutade en mindre grupp familjeägda kaffeföretag sig för att samarbeta för att utveckla effektiva lösningar som kunde hjälpa kaffeodlare och deras familjer att förbättra sina levnadsvillkor och ta sig ur fattigdom. Nu kan ICP se tillbaka på 20 år av framgångsrik support.

Löfbergs polisanmäler dataintrång

Kafferosteriet Löfbergs har idag polisanmält att företaget utsatts för dataintrång. Intrånget upptäcktes av Löfbergs egen personal och efter att ha säkrat system, höjt säkerheten samt gjort en noggrann intern utredning har ärendet nu lämnats över till polisen. Intrånget har inte påverkat företagets kunder, leverantörer eller andra externa partners.

Per Bengtsson, vd på PM & Vänner. Foto: Jacob Karström

En god kopp kaffe och ett gemensamt ansvarstagande

– Kaffe är en av våra viktigaste produkter. Med Löfbergs kunskap, passion och kvalité kan vi servera en god kopp kaffe och gemensamt ta ansvar för både miljö och hållbarhet, säger Per Bengtsson, vd på PM & Vänner.

Behovet av stöd till utsatta människor växer i coronatider. Nu skänker Löfbergs 2 500 kaffepaket till Stadsmissionen och Hela Människan Ria i Karlstad, något Marie Björklind på Stadsmissionen uppskattar.

En viktig fika

Social hållbarhet har alltid varit viktigt för Löfbergs. Ett färskt exempel är Next Generation Equality Lovers, en lansering som gjordes tillsammans med Regnbågsfonden för att manifestera alla människors lika värde. Ett annat är samarbetet med Stadsmissionen och Hela Människan Ria som arbetar med utsatta människor. Nu har Löfbergs skänkt 2 500 paket Equality-kaffe till de båda organisationerna.

En hållbar fika med Jennie Moraeus

En hållbar fika med Jennie Moraeus

Jennie Moraeus startade Instagram-kontot @Elfvingarden som en plats för att få utlopp för sin kreativitet. Där lägger hon bland annat upp inredning, återbruk och loppis-fynd.

Nyhet: ICE Salted Caramel

Nyhet: ICE Salted Caramel

Kafferosteriet Löfbergs utökar sitt sortiment med iskaffe. Det senaste tillskottet heter ICE Salted Caramel, ett svalkande iskaffe med smak av salt karamell. Iskaffet är Fairtrade-märkt och säljs i en cylinderformad kartongförpackning som är helt återvinningsbar.

Fika och relationer med Hanna Persson

Fika och relationer med Hanna Persson

För Hanna Persson är fika laddat med trygghet och värme. Hon tar med oss på fikats resa genom hennes liv, från barndomen i Sundsvall, till tonårens raggningsfika och att återigen inta en viktig roll i den nyblivna mammans relationer.

En smakfull fika med Roy Fares

En smakfull fika med Roy Fares

Konditor, kokboksförfattare, programledare och caféägare är några få av Roy Fares alla titlar. Dessutom älskar han mötet mellan människor och den svenska fikakulturen
Roy var sex år när han tillsammans med familjen flydde från inbördeskriget i Libanon 1990 till Sverige. Han minns att det var stora kontraster mellan länderna när familjen bosatte sig i Örebro, speciellt kulturmässigt.
- Men oc

Rosie Kropp förstärker Löfbergs styrelse

Rosie Kropp förstärker Löfbergs styrelse

Rosie Kropp har valts in i kafferosteriet Löfbergs styrelse. Rosie är senior rådgivare inom varumärkesutveckling, transformation och marknadsföring, och har 25 års erfarenhet från ledande befattningar i globala företag och konsultbyråer.

- Det här betyder att det som tidigare var avfall istället blir en viktig och hållbar resurs, säger Madelene Breiling, Supply Chain Development Manager på Löfbergs.

Kaffeförpackningar i återvinningsbart monomaterial på väg att bli verklighet hos Löfbergs

Löfbergs strävar efter att vara 100% cirkulära 2030, och som en del i detta bara använda förpackningar med återvunnet eller förnybara material som kan materialåtervinnas. I ett av de senaste projekten är resultaten revolutionerande – lyckade pilottester av vad som förmodligen är världens första prototyp av en kaffeförpackning tillverkad av mjukplast i ett skikt (PE monomaterial).

Visa mer