Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Löfbergs nya kaffe som lanseras idag förväntas bli Sveriges mest sålda bag-in-box. Foto: Tommy Andersson.

Löfbergs lanserar varmt kaffe i bag-in-box

Det ökade friluftsintresset har förändrat svenskarnas kaffevanor. Nu lanserar kafferosteriet Löfbergs ett varmt, färdigbryggt kaffe som revolutionerar livet för alla friluftsälskare. Nyheten möts med stort intresse och finns att köpa i landets samtliga livsmedelsbutiker från och med idag.

- Vi delar McDonald´s passion för gott, hållbart certifierat kaffe med hög kvalitet, och därför känns det jättekul att vara med i den här satsningen, säger Fredrik Nilsson, tf. vd på Löfbergs.

McDonald´s lanserar McCafé med baristakaffe från Löfbergs

Sverige är ett av världens mest kaffetörstiga länder. Det tar McDonald´s fasta på och lanserar Sveriges första McCafé där gästerna erbjuds ett riktigt fint baristakaffe till bra pris. För att säkerställa smak och kvalitet har medarbetarna på pilotenheten i Alingsås genomgått en baristautbildning under ledning av Löfbergs som är kaffeleverantör till McDonald’s i Sverige.

- En milstolpe som minskar Löfbergs klimatpåverkan avsevärt, säger Eva Eriksson, Head of Sustainability.

Milstolpe för Löfbergs: har börjat rosta kaffe med fossilfri biogasol

Rostprocessen har länge varit en av de stora hållbarhetsutmaningarna för Löfbergs. Nu har det familjeägda kafferosteriet hittat en lösning. Förra veckan började företaget rosta med 100 % fossilfri biogasol vid anläggningen i Karlstad, något som minskar Löfbergs klimatpåverkan avsevärt.

Med drygt 30 år i branschen har Tony Broman besökt de flesta av världens kaffeodlarländer. För 25 år sedan importerade han och Löfbergs den första containern med ekologiskt kaffe till Sverige.

25 år med ekologiskt kaffe

Den 7 mars är det 25 år sedan Löfbergs som första större svenska kafferosteri producerade det första paketet ekologiskt kaffe. Det fanns ingen större efterfrågan och få var beredda att betala extra för hållbart certifierat kaffe, men det familjeägda kafferosteriet var ändå övertygad om att det var framtiden. Idag är hela Löfbergs sortiment certifierat.

Ett välbalanserat och mörkrostat bryggkaffe med toner av mörk choklad. Nu finns Löfbergs nya FIKA i butik.

Smakfull nyhet för alla fikaälskare!

Med produktserien Next Generation Coffee Lovers vill Löfbergs ge alla kaffeälskare en chans att utforska nya spännande smaker. Nu kommer nyheten FIKA, ett välbalanserat och mörkrostat bryggkaffe med toner av mörk choklad.

Bjud på en Jag tycker om dig-fika!

Bjud på en Jag tycker om dig-fika!

Saknar du också en vän du inte kan träffa just nu? Eller vill du visa att du tänker lite extra på någon? Nu har kafferosteriet Löfbergs tagit fram en tjänst som gör att du kan skicka din omtanke på ett enkelt och smidigt sätt. Du väljer mellan olika paket med färskrostat kaffe, godisar eller hantverkschoklad, sedan fixar Löfbergs resten.

Nu får Löfbergs kaffeproduktion fler och nya användningsområden. Ett samarbete med Sculpture har resulterat i världens första 3D-printade kaffebar gjord på återvunnet avfall.

Kaffeavfall får nytt liv som 3D-printade möbler

Det dricks enorma mängder kaffe i Sverige varje dag, och nu kan kaffeproduktionen få fler och nya användningsområden. Ett samarbete mellan Löfbergs och Sculptur har resulterat i världens första 3D-printade kaffebar gjord på återvunnet avfall. Kaffebaren används på en ICA-butik i Sälen, där den väcker stort intresse.

Löfbergs nyhet är mindre syrlig och passar därför extra bra för alla som har mjölk i sitt kaffe.

​Nyhet för alla som älskar kaffe med mjölk!

70 procent av alla som dricker kaffe i Sverige använder mjölk i kaffet någon gång, var tredje gör det varje dag. Det visar en undersökning från Norstat*. Nu gör Löfbergs livet lite lättare för alla mjölk i kaffet-älskare och lanserar ett bryggkaffe som passar perfekt med mjölk eller växtbaserade alternativ.

- Det ska bli oerhört spännande att få vara med på Löfbergs fortsatta resa, säger Anders Fredriksson som blir ny vd på Löfbergs.

​Han blir ny vd på Löfbergs

Anders Fredriksson har utsetts till ny koncernchef och vd på Löfbergs. Han har 20 års erfarenhet från ledande positioner och kommer närmast från jobbet som vd på Norrmejerier. Han tillträder tjänsten på Löfbergs i början av augusti.

"​Inkludering och mångfald är vår väg framåt"

"​Inkludering och mångfald är vår väg framåt"

Vi tror på inkludering och mångfald. På kraften med en inkluderande kultur som tar vara på styrkan i en mångfald bland medarbetare. Det hjälper oss att se nya perspektiv och gör oss smartare och mer lönsamma. Vi börjar med oss själva, men gör också vad vi kan för att inspirera andra så att vi är fler som använder vår röst för att bidra till ett mer inkluderande samhälle.

"​Framtiden är cirkulär"

"​Framtiden är cirkulär"

Kaffe är fantastiskt! Vi älskar doften och smaken, att det ger oss energi och får oss att vakna. Vi älskar det som ett socialt kitt som får människor att träffas och umgås. Samtidigt vet vi att kaffe skulle kunna betyda ännu mer. Idag använder vi långt från kaffets fulla potential. Det vill vi ändra på för att bidra till en 100 procent cirkulär produktion och konsumtion av kaffe, helt utan avfall.

Visa mer