Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

"Små i vissa avseenden, men stora nog att göra skillnad"

"Små i vissa avseenden, men stora nog att göra skillnad"

Året som gick var ett av de viktigaste när det gäller hållbarhet – och ett av de tuffaste. Det ställer höga krav på oss och vår verksamhet, och som vi ser det både kan och måste vi bidra till en hållbar utveckling i linje med Agenda 2030.

- Vi fortsätter jobba tillsammans med andra för att utveckla och dela med oss av hållbara lösningar, säger Eva Eriksson på Löfbergs.

Ny redovisning: Samarbete stärker Löfbergs på hållbarhetsområdet

Lägre klimatpåverkan, mer certifierat kaffe och ökat stöd till småskaliga kaffeodlare. Löfbergs nya hållbarhetsredovisning visar att det familjeägda kaffeföretaget fortsätter att utvecklas på hållbarhetsområdet. Nu tar Löfbergs sikte mot nya mål; en cirkulär omställning helt utan avfall.

​Löfbergs och ICP startar hjälpfond efter orkaner i Centralamerika

​Löfbergs och ICP startar hjälpfond efter orkaner i Centralamerika

Orkanerna Eta och Iota har orsakat stor förödelse i Honduras och Guatemala. Nu startar International Coffee Partners (ICP) en hjälpfond som ger 400 småskaliga kaffeodlare och deras familjer tillgång till mat och möjlighet att återställa skador som orkanerna orsakat. Totalt finns drygt 400 000 kronor tillgängliga.

Karl, Nils och Kari Andersson överraskades av Kathrine och Mikael Löfberg som överlämnade Löfberg Family Business Award.

​AB Hilmer Andersson vinner Löfberg Family Business Award

Kari, Karl och Nils Andersson trodde de var kallade till ett internt möte, istället överraskades de av Kathrine och Mikael Löfberg som berättade att AB Hilmer Andersson vunnit Löfberg Family Business Award, ett pris som uppmärksammar framgångsrika familjeföretag och deras betydelse för värmländskt och svenskt näringsliv.

- Att vi uppmärksammas på det här sättet ger energi och visar att vi är på rätt väg med vårt arbete, säger Sofia Svahn på Löfbergs.

​Löfbergs nominerade till Svenska Jämställdhetspriset 2021

Svenska Jämställdhetspriset är en nationell utmärkelse som varje år delas ut till en aktör som aktivt arbetar för ett mer jämställt samhälle. Syftet är att hylla och sprida goda exempel. Idag presenterades årets 10 semifinalister – kafferosteriet Löfbergs är en av dom.

Svensk fika skapar tillväxt – Waynes Coffee och Löfbergs i nytt samarbete

Svensk fika skapar tillväxt – Waynes Coffee och Löfbergs i nytt samarbete

Båda är en del av den svenska fikakulturen. Nu inleder kafékedjan Waynes och kafferosteriet Löfbergs ett samarbete som ska stärka de två företagen. Med start våren 2021 blir Löfbergs exklusiv kaffeleverantör till Waynes samtliga kaféer runtom i världen. Waynes, som grundades i Stockholm 1994, finns idag på 10 marknader i Europa, Mellanöstern och Asien.

- Det handlar både om att ställa om till nya, förnybara material och att minska användningen av engångsmaterial, säger Josefine Nilsson.

Löfbergs satsar på 100 % plastfria engångsmuggar

De flesta engångsmuggar innehåller ofta en plastbarriär som gör dom svårare att återvinna på rätt sätt. Onödigt tycker Löfbergs som hittat en ny lösning som är helt plastfri och kan materialåtervinnas till 100 procent. Den nya muggen fasas in på Löfbergs under våren 2021 och är en del i arbetet att bidra till en cirkulär omställning inom kaffebranschen.

Löfbergs har utsetts till Årets Formgivare i Värmland. Priset delas ut av Svensk Form i syfte att manifestera designens kraft.

​Löfbergs är Årets Formbärare

Kafferosteriet Löfbergs har utsetts till Årets Formbärare i Värmland. Det familjeägda kafferosteriet får priset för paketering och formgivning som stärker företagets hållbarhetsprofil. Priset delas ut av Svensk Form som arbetar med att främja svensk design på uppdrag av regeringen.

Samarbetet innebär att Löfbergs tar med sig Sprouds produkter till sina hotell-, restaurang- och kafékunder.

Löfbergs och Sproud i nytt samarbete

Den ena är marknadsledare och har funnits i mer än 100 år, den andra en pigg uppstickare på en marknad som växer så det knakar. Nu startar Löfbergs och Sproud ett samarbete som ska stärka kaffeupplevelsen på landets kaféer och restauranger.

Genom olika samarbeten arbetar vi för 100% cirkulär användning av alla resurser relaterade till kaffe, säger Eva Eriksson, kvalitets- och hållbarhetschef på Löfbergs.

​Löfbergs gör IKEA sällskap i initiativ för att halvera matsvinnet

Löfbergs gör IKEA sällskap i det banbrytande 10x20x30-initiativet för att utrota matsvinn. 10x20x30 går hand i hand med Löfbergs initiativ Circular Coffee Community med syfte att eliminera allt avfall relaterat till kaffe. 10x20x30 leds av IKEA och drygt 10 av världens största livsmedelsaktörer. Löfbergs är en av IKEA:s största leverantörer av kaffe.

Den cirkulära omställningen är en del av Löfbergs nya affärsstrategi.

​Ny strategi bidrar till cirkulär omställning på Löfbergs

Kaffebranschen har behov av cirkulär omställning, och här vill Löfbergs vara med och driva utveckling. Nu siktar det familjeägda kafferosteriet på att eliminera allt avfall relaterat till odling, förädling och konsumtion till år 2030.

Visa mer