Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Fredrik Nilsson blir tillförordnad vd på Löfbergs den 1 november.

​Han blir tillförordnad vd på Löfbergs

Fredrik Nilsson, 46, har utsetts till tillförordnad vd på Löfbergs från och med den 1 november. Fredrik arbetar idag som CFO på det familjeägda kafferosteriet, en roll han behåller.

Kajsa Bergqvist och Fredrik Robertsson på Regnbågsfonden med checken från Löfbergs.

​Kaffeälskare genererade 270 000 kronor till Regnbågsfonden

Tidigare i år lanserade Löfbergs kaffet Equality Light Roast i begränsad upplaga. För varje sålt paket skänker Löfbergs en krona till Regnbågsfonden. Nu har allt kaffe lämnat Löfbergs lager, vilket innebär att Regnbågsfondens inkasserar 270 000 kronor.

Har du styrkan som krävs? Anna Swenn Larsson och Löfbergs guidar dig till den bästa träningen för ben, bål och överkropp.

​Träna med Anna Swenn Larsson

Anna Swenn Larsson är en av världens bästa slalomåkare. Hon är också stolt ambassadör för Löfbergs som stöttar Anna med naturlig energi under träning och tävling. Nu bjuder Anna och Löfbergs alla som längtar till vintersäsongen på en serie enkla och effektiva träningstips som gör skidåkningen roligare.

​Löfbergs prisas för sin hållbarhetsrapport

​Löfbergs prisas för sin hållbarhetsrapport

I sin hållbarhetsrapport delar Löfbergs med sig av framgångar och utmaningar på hållbarhetsområdet. Nu prisas det familjeägda kafferosteriet med Hallbars Sustainability Report Awards för sin senaste rapport. Som nationell vinnare kommer Löfbergs att representera Sverige i den internationella finalen.

​Fler väljer hela bönor – Löfbergs lanserar ny 1 kg-förpackning

​Fler väljer hela bönor – Löfbergs lanserar ny 1 kg-förpackning

Försäljningen av hela bönor skjuter i höjden i svenska livsmedelsbutiker. Då passar kafferosteriet Löfbergs på att lansera en ny 1 kg-förpackning med noga utvalda premiumbönor från Syd- och Centralamerika samt Östafrika. Resultatet heter The Espresso och är en fyllig och kraftfull espresso med lång eftersmak. Finns att köpa på ICA, COOP och City Gross från och med vecka 34.

​Löfbergs och International Coffee Partners förbättrade utvecklingsmöjligheterna för 49 000 småskaliga kaffebönder

​Löfbergs och International Coffee Partners förbättrade utvecklingsmöjligheterna för 49 000 småskaliga kaffebönder

År 2001 var Löfbergs med och grundade International Coffee Partner där ett antal familjeägda kaffeföretag förbättrar utvecklingsmöjligheterna för småskaliga kaffeodlare runtom i världen. Nu är International Coffee Partners årsredovisning för 2019 klar, och där går det bland annat att läsa att närmare 49 000 kaffebönder deltog i International Coffee Partners projekt under 2019. Som ett resultat av

Brand under kontroll - produktionen snart igång

Under tisdagskvällen uppstod en mindre brand i ett ventilationssystem i Löfbergs kaffeskrapa i Karlstad. Branden släcktes snabbt och produktionen återupptas inom kort.

Nu blir Ski Team Sweden Alpine ambassadörer för kafferosteriet Löfbergs sortiment, inklusive kalla kaffe- och funktionsdrycker.

Löfbergs ger ny energi åt alpina landslaget

Nu är det klart att Löfbergs blir ny partner till Ski Team Sweden Alpine. Avtalet löper över två år och innebär att Sveriges alpina landslag blir ambassadörer för Löfbergs sortiment, inklusive kalla kaffe- och funktionsdrycker. Löfbergs har även tecknat ett individuellt avtal med Anna Swenn Larsson som etablerat sig som en av världens bästa slalomåkare.

Ett drömuppdrag och något jag strävat efter under alla mina år på Löfbergs, säger Björn Norén om sin nya roll som försäljningsdirektör.

​Ny försäljningsdirektör på Löfbergs

Björn Norén har utsetts till ny försäljningsdirektör på Löfbergs. Björn har jobbat på det familjeägda kafferosteriet sedan 2005, med erfarenhet från en rad ledande positioner. Nu kommer han att ansvara för försäljningen till dagligvaruhandeln i Sverige.

Med Löfbergs nya initiativ blir kaffet inte bara en slutprodukt, utan även en råvara till nya produkter i en cirkulär ekonomi.

Cirkulärt fokus när ​Löfbergs vill få fler att använda hela koppen

Sverige är ett av världens mest kaffetörstiga land, samtidigt slattar vi bort 300 miljoner liter kaffe varje år. Ett onödigt slöseri med jordens resurser. Nu lanserar Löfbergs #helakoppen – ett initiativ som ska hjälpa fler ta vara på hela koppen och få ut mer av sitt kaffe. Nu ses kaffet inte bara som en slutprodukt, utan även som råvara till nya produkter i en cirkulär ekonomi.

Chokladbollstårta på överblivet kaffe

Chokladbollstårta på överblivet kaffe

Baka med överblivet kaffe. Här är ett recept på en festlig chokladbollstårta från vännerna på Löfbergs där det funkar alldeles utmärkt att använda gårdagens kaffe som du förvarat i kylen.
Ingredienser:
300 g rumstempererat smör 3 dl strösocker 1 msk vaniljsocker 2 dl kakao 1 liter havregryn 1 dl överblivet bryggkaffe
Gör så här:
Klä botten på springformen med bakplåtspapper Vispa ih

Kaffesyrup på överblivet kaffe

Kaffesyrup på överblivet kaffe

Syrup på överblivet kaffe ger en fyllig kaffesmak och kan användas till både varma och kalla drycker. Eller varför inte över en kaka eller glass?​ Här är ett tips från vännerna på Löfbergs.

Visa mer