Gå direkt till innehåll
Nu blir Ski Team Sweden Alpine ambassadörer för kafferosteriet Löfbergs sortiment, inklusive kalla kaffe- och funktionsdrycker.
Nu blir Ski Team Sweden Alpine ambassadörer för kafferosteriet Löfbergs sortiment, inklusive kalla kaffe- och funktionsdrycker.

Pressmeddelande -

Löfbergs ger ny energi åt alpina landslaget

Nu är det klart att Löfbergs blir ny partner till Ski Team Sweden Alpine. Avtalet löper över två år och innebär att Sveriges alpina landslag blir ambassadörer för Löfbergs sortiment, inklusive kalla kaffe- och funktionsdrycker. Löfbergs har även tecknat ett individuellt avtal med Anna Swenn Larsson som etablerat sig som en av världens bästa slalomåkare.

- Förutom att Löfbergs levererar riktigt schyssta produkter fulla med naturlig energi gillar vi hur de jobbar för att skapa ett bättre och mer hållbart och inkluderande samhälle. Det mappar bra mot våra värderingar och det vi står för vilket känns riktigt bra, säger Kalle Olsson Bexell, marknads- och kommunikationschef på Ski Team Sweden Alpine.

Löfbergs är ett av Nordens största familjeägda kafferosterier och har på senare år utökat sortimentet av kalla, drickfärdiga produkter – ett område med stark tillväxt.

- Här blir samarbetet med Ski Team Sweden Alpine och Anna Swenn Larsson extra värdefullt. De hjälper oss att nå ut till en växande skara aktiva konsumenter som gör medvetna och hälsosamma val. Dessutom delar vi synen att det är både bättre och roligare att göra saker tillsammans med andra, säger Lena Rodin, Brand Experience Manager på Löfbergs.

Löfbergs ICE är ett iskaffe gjort på ekologiska och Fairtrade-märkta arabicabönor.

Löfbergs Func är en funktionsdryck på svenskt källvatten och kallpressade frukter och grönsaker, helt utan onödiga tillsatser eller sötningsmedel.

Naturlig energi ökar medaljchanserna
Samarbetet ger resurser till tränings- och tävlingsverksamheten på såväl elit- som breddnivå och bidrar därmed till ökade medaljchanser i framtida mästerskap. För Löfbergs del handlar det alltså bland annat om att få draghjälp och öka kännedomen om företagets sortiment med kalla drycker, till exempel iskaffet ICE och funktionsdrycken FUNC.

- Vi är jätteglada över att samarbeta med ett gäng som sätter stort värde på naturliga produkter, helt utan onödiga tillsatser. Vi hoppas att det kan bidra till extra fart i backarna och nya framgångar för svenska alpina skidåkare, säger Lena Rodin.

Avtalet gäller från den 1 juli 2020 till 30 juni 2022.

För mer information:
Kalle Olsson Bexell, marknads- och kommunikationschef, Ski Team Sweden Alpine, tfn: 076-634 73 68
Lena Rodin, Brand Experience Manager, Löfbergs, tfn: 054-14 01 15

Ämnen


Kafferosteriet Löfbergs är ett familjeföretag grundat 1906. Idag är vi 350 kaffeälskare som är verksamma i norra Europa och Kanada, och som delar passionen för smak, trender och hållbarhet. Vi omsätter 1,9 miljarder kronor och är en av världens största inköpare av ekologiskt och Fairtrade-märkt kaffe. Löfbergs är en del av Löfbergs group som även äger varumärkena Peter Larsen Kaffe, Percol, Green Cup, Kobbs och SuperBonobo. www.lofbergs.se

Kontakter

Anders Thorén

Anders Thorén

Presskontakt Kommunikationschef 0703-55 64 22

Relaterat innehåll