Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

​Second Shot på kaffesump

​Second Shot på kaffesump

Drycker gjorda på kaffesump får ett lågt koffeininnehåll och en mild kaffesmak. Här är ett tips från vännerna på Löfbergs.

Färga tyg med kaffesump

Färga tyg med kaffesump

Ett enkelt, klimatsmart och billigt sätt att ge fläckiga dukar och kläder nytt liv med kaffesump. Här är ett tips från Emma Sundh och vännerna på Löfbergs.

Återbruka kaffesumpen

Återbruka kaffesumpen

Återbruka, förädla och njut en gång till. Kaffesump kan användas till en massa bra saker. Här bjuder vännerna på Löfbergs på några tips.

Joakim Svensson, Quality Engineer, och Madelene Breiling, Supply Chain Development Manager på Löfbergs med några av Löfbergs nya, banbrytande förpackningar.

​Löfbergs satsar på cirkulära förpackningar

Med en ny förpackningsstrategi vill Löfbergs bidra till en mer cirkulär ekonomi. Det familjeägda kafferosteriet genomförde nyligen ett framgångsrikt pilottest med återvinningsbara paket gjorda av 50% biobaserade polymerer. Den nya förpackningen används av det danska varumärket Peter Larsen Kaffe och är godkänt för återvinning i Danmark. Madelene Breiling, Supply Chain Development Manager vet mer.

- Jag är oerhört tacksam för för det förtroende som familjen Löfberg visat mig genom åren. Löfbergs kommer alltid ha en speciell plats i mitt hjärta, säger Lars Appelqvist. Här med Kathrine Löfberg.

​Förändring i ledningen hos Löfbergs – Lars Appelqvist byter jobb

Efter 22 år på Löfbergs, varav 12 år som vd, byter Lars Appelqvist jobb. Vid årsskiftet tillträder han tjänsten som Executive Vice President för HKScans verksamhet i Sverige. Lars är kvar på Löfbergs fram till dess, vilket ger företaget gott om tid att hitta hans efterträdare.

Nu kan du hyra din fika i Åre och på Öland!

Nu kan du hyra din fika i Åre och på Öland!

Löfbergs fortsätter att göra livet lite lättare för alla kaffeälskare. Idag börjar det familjeägda kafferosteriet hyra ut fikakorgar i Åre, och på måndag startar samma tjänst i Borgholm på Öland.

Svalka dig med en Frozen Coffee Drink!

Svalka dig med en Frozen Coffee Drink!

Enkelt, gott och hållbart! Här tipsar vännerna på Löfbergs om hur du gör en svalkande drink på överblivet kaffe!
Frozen Coffee Drink i fyra enkla steg:
Fyll ett glas eller en bägare med is Häll på mjölk Toppa med några bitar fryst bryggkaffe Rör om
Klart! 

Eva Eriksson, kvalitets- och hållbarhetsdirektör på Löfbergs, gläds åt att utsläppen på Löfbergs minskar.

​Löfbergs och andra i Hagainitiativet minskar utsläppen

Idag presenterar Hagainitiativet sitt klimatbokslut för året 2019. Det visar att 11 av 12 medlemsföretag nått klimatmålet till 2020, vilket är ett år snabbare än planerat. Löfbergs är ett av företagen som nått målet. Sammantaget har Hagainitiativets företag minskat sina egna utsläpp med 1,5 miljoner ton CO2e sedan de började mäta.

​Lars Appelqvist vald till vice ordförande för FoodDrinkEurope

​Lars Appelqvist vald till vice ordförande för FoodDrinkEurope

En enig styrelse har utsett Lars Appelqvist, vd på Löfbergs och ordförande i Livsmedelsföretagen, till vice ordförande för den europeiska branschorganisationen FoodDrinkEurope. FoodDrinkEurope företräder livsmedelsindustrin på EU-nivå i syfte att skapa bra villkor för alla europeiska livsmedelsproducenter.

Ny rapport om försäljningen av miljömärkta varor

Ny rapport om försäljningen av miljömärkta varor

I initiativ Hållbar Livsmedelskedja jobbar Löfbergs och andra livsmedelsföretag tillsammans med Världsnaturfonden WWF för att göra matens väg från produktion till konsumtion mer hållbar. Idag presenter initiativet en ny rapport som visar att försäljningen av miljömärkta varor ökar, men inte lika snabbt som marknaden i sin helhet.

Visa mer