Gå direkt till innehåll
Fredrik Nilsson blir ny Sverigechef på Löfbergs. Uppdraget är att driva den fortsatta utvecklingen och tillväxten på Löfbergs hemmamarknad.
Fredrik Nilsson blir ny Sverigechef på Löfbergs. Uppdraget är att driva den fortsatta utvecklingen och tillväxten på Löfbergs hemmamarknad.

Pressmeddelande -

Han blir ny Sverigechef på Löfbergs

Fredrik Nilsson har utsetts till Sverigechef på Löfbergs. Fredrik har jobbat som CFO på Löfbergs sedan sommaren 2018, och var under 2020/2021 tillförordnad vd och koncernchef. Han kommer även fortsättningsvis vara en del av Löfbergs koncernledning.

- Fredriks uppdrag blir att driva på Löfbergs fortsatta utveckling och tillväxt i Sverige. Det handlar dels om att vårda positionen som marknadsledare när det gäller försäljningen till hotell, restauranger och caféer, dels om att växla upp ytterligare inom dagligvaruhandeln, säger Anders Fredriksson, vd och koncernchef på Löfbergs.

5 miljoner koppar kaffe om dagen i Sverige
Kafferosteriet Löfbergs grundades 1906 och är idag verksamma på ett tiotal kärnmarknader i norra Europa. Löfbergs produktionen motsvarar 10 miljoner koppar kaffe om dagen, av dessa säljs drygt hälften i Sverige.

- Löfbergs är ett anrikt och välkänt varumärke och jag är övertygad om att vi har stor potential att få ännu fler att upptäcka oss och vårt goda kaffe. Det blir min och mina kollegors främsta uppgift framöver, säger Fredrik Nilsson, Sverigechef på Löfbergs.

För mer information:
Anders Fredriksson, vd och koncernchef, Löfbergs, tfn: 054-14 01 99
Fredrik Nilsson, Sverigechef, Löfbergs, tfn: 054-300 04 51

Ämnen


Kafferosteriet Löfbergs är ett familjeföretag grundat 1906. Idag är vi 300 kaffeälskare som är verksamma i norra Europa, och som delar passionen för smak, trender och hållbarhet. Vi omsätter 1,5 miljarder kronor och är en av världens största inköpare av ekologiskt och Fairtrade-märkt kaffe. Löfbergs är en del av Löfbergs Group som även äger varumärkena Peter Larsen Kaffe, Percol och Kobbs. www.lofbergs.se

Kontakter

Anders Thorén

Anders Thorén

Presskontakt Kommunikationschef 0703-55 64 22

Relaterat innehåll