Gå direkt till innehåll
Fredrik Nilsson blir ny Sverigechef på Löfbergs. Uppdraget är att driva den fortsatta utvecklingen och tillväxten på Löfbergs hemmamarknad.
Fredrik Nilsson blir ny Sverigechef på Löfbergs. Uppdraget är att driva den fortsatta utvecklingen och tillväxten på Löfbergs hemmamarknad.

Pressmeddelande -

Han blir ny Sverigechef på Löfbergs

Fredrik Nilsson har utsetts till Sverigechef på Löfbergs. Fredrik har jobbat som CFO på Löfbergs sedan sommaren 2018, och var under 2020/2021 tillförordnad vd och koncernchef. Han kommer även fortsättningsvis vara en del av Löfbergs koncernledning.

- Fredriks uppdrag blir att driva på Löfbergs fortsatta utveckling och tillväxt i Sverige. Det handlar dels om att vårda positionen som marknadsledare när det gäller försäljningen till hotell, restauranger och caféer, dels om att växla upp ytterligare inom dagligvaruhandeln, säger Anders Fredriksson, vd och koncernchef på Löfbergs.

5 miljoner koppar kaffe om dagen i Sverige
Kafferosteriet Löfbergs grundades 1906 och är idag verksamma på ett tiotal kärnmarknader i norra Europa. Löfbergs produktionen motsvarar 10 miljoner koppar kaffe om dagen, av dessa säljs drygt hälften i Sverige.

- Löfbergs är ett anrikt och välkänt varumärke och jag är övertygad om att vi har stor potential att få ännu fler att upptäcka oss och vårt goda kaffe. Det blir min och mina kollegors främsta uppgift framöver, säger Fredrik Nilsson, Sverigechef på Löfbergs.

För mer information:
Anders Fredriksson, vd och koncernchef, Löfbergs, tfn: 054-14 01 99
Fredrik Nilsson, Sverigechef, Löfbergs, tfn: 054-300 04 51

Ämnen


Kafferosteriet Löfbergs är ett familjeföretag grundat 1906. Idag är vi 300 kaffeälskare som är verksamma i norra Europa, och som delar passionen för smak, trender och hållbarhet. Vi omsätter 1,5 miljarder kronor och är en av världens största inköpare av ekologiskt och Fairtrade-märkt kaffe. Löfbergs är en del av Löfbergs Group som även äger varumärkena Peter Larsen Kaffe, Percol och Kobbs. www.lofbergs.se

Kontakter

Anders Thorén

Anders Thorén

Presskontakt Kommunikationschef 0703-55 64 22

Relaterat innehåll

Den 27 november öppnar Space, en storsatsning på med fokus på gaming, musik och digitala upplevelser. Kafferosteriet Löfbergs bidrar med naturlig energi i form av både  varma och kalla kaffedrycker.

Löfbergs ny kaffepartner till Pophouse Entertainment och nya Space

Kafferosteriet Löfbergs blir ny kaffepartner till Pophouse Entertainment som äger och driver ABBA the Museum, Pop House Hotel, Cirkus och Hasselbacken på Djurgården i Stockholm. Avtalet gäller i fem år och omfattar även Space, världens största gamingcenter med över 400 spelstationer, som slår upp portarna på Sergels torg den 27 november.

Nu stärker kafferosteriet Löfbergs närvaron i Stockholm. Ett nytt samarbetet med Stockholm Live innebär att det kommer serveras varma och kalla kaffedrycker från Löfbergs på bl.a. Avicii Arena.

Löfbergs ny kaffepartner till Stockholm Lives arenor

Kafferosteriet Löfbergs blir ny partner och exklusiv leverantör av varma och kalla kaffedrycker till Stockholm Lives fem stora arenor: Avicii Arena, Hovet, Annexet, Tele2 Arena och Friends Arena. Samarbetet inleds den 1 september och gäller i 5 år.

Kent Pettersson blir ansvarig för Löfbergs nya affärsområde med fokus på östra Europa.

Nytt affärsområde ska få Löfbergs att växa i öst

Kafferosteriet Löfbergs kraftsamlar och skapar ett nytt affärsområde med ansvar för försäljningen i östra Europa. Kent Pettersson, idag vd för Löfbergs i Finland, leder det nya affärsområdet vars uppgift blir att sprida den svenska fikakulturen till ännu fler.

Nytt toppuppdrag för Kathrine Löfberg. Som ordförande för coffee&climate leder hon arbetet där företag och organisationer samverkar för att hjälpa världens kaffeodlare att möta klimatförändringarna.

Kathrine Löfberg ny ordförande för internationellt klimatinitiativ

Kathrine Löfberg har utsetts till ordförande för coffee&climate (c&c), ett icke-vinstdrivande initiativ där kaffeföretag, offentliga aktörer och lokala organisationer samverkar för att hjälpa småskaliga kaffeodlare att möta klimatförändringar och förbättra sina försörjningsvillkor.

Smak, kvalité och hållbarhet avgjorde när Viking Line valde att förlänga med kafferosteriet Löfbergs.

Viking Line sjösätter nytt avtal med Löfbergs

Samarbetet mellan Viking Line och Löfbergs har flutit på sedan 2013, nu fortsätter resan ytterligare två år. Det betyder att Viking Lines 6,5 miljoner årliga passagerare kommer att kunna dricka kalla och varma drycker från det familjeägda kafferosteriet även i framtiden.

Löfbergs Sverigechef Fredrik Nilsson är ny ordförande i Svenska Kaffeföreningen vars medlemmar täcker 95 procent av den svenska kaffemarknaden.

Löfbergs Sverigechef ny ordförande i Svenska Kaffeföreningen

Fredrik Nilsson, Sverigechef på Löfbergs, har valts till ny ordförande i Svenska Kaffeföreningen, en av Livsmedelsföretagens delbranschföreningar. Föreningen hanterar branschgemensamma och konkurrensneutrala frågor som berör svenska kaffeföretag.