Gå direkt till innehåll
"Det var här det började, och det är här vi har vår framtid." Det säger Kathrine Löfberg om Löfbergs planer på fortsatta satsningar i Karlstad.
"Det var här det började, och det är här vi har vår framtid." Det säger Kathrine Löfberg om Löfbergs planer på fortsatta satsningar i Karlstad.

Pressmeddelande -

Löfbergs fortsätter växa – planerar för nytt rosteri i Karlstad

Löfbergs försäljningssiffror pekar uppåt, och för att möta en ökad efterfrågan planerar det familjeägda kafferosteriet att bygga ytterligare ett rosteri i Välsviken i Karlstad. Det innebär att Löfbergs kommer att flytta verksamheten från den ikoniska kaffeskrapan i centrala Karlstad där man rostat kaffe sedan 1960.

- Det här är en satsning som andas framtidstro. Vi ska växa med drygt 30 procent fram till år 2026 och det klarar vi med dagens anläggningar, men för att nå nästa nivå behöver vi tillföra kapacitet, säger Kathrine Löfberg, styrelseordförande i Löfbergs.

Löfbergs rosteri för hela bönor i Karlstad invigdes 2021. Nu planerar företaget för nya satsningar på området.

Två anläggningar blir en
Löfbergs grundades i Karlstad 1906 och är idag verksamma på ett tiotal marknader i norra Europa. Hälften av försäljningen sker i Sverige, hälften går på export.

Idag har Löfbergs två rosterier i Karlstad – ett för malet kaffe i centrum och ett för hela bönor i Välsviken. Rosteriet i Välsviken invigdes 2021, och det är alltså här företaget kommer att samla sin verksamhet i Karlstad.

- När vi byggde det nya rosteriet i Välsviken planerade vi för en fortsätt tillväxt, det innebär att det finns gott om plats att utöka verksamheten på området. Precis som tidigare fokuserar vi på att bygga en toppmodern anläggning så att vi kan tillgodose våra kunders höga krav på smak, kvalitet och hållbarhet, säger Kathrine Löfberg.

- Vi befinner oss i planeringsstadiet, så exakt kapacitet och när flytten sker går inte att svara på i dagsläget. Det handlar nog om ca tio år innan vi kan sätta spaden i backen, vilket innebär att vi har gott om tid att förbereda oss för att skapa något riktigt bra och konkurrenskraftigt, säger Kathrine Löfberg.

"Det ska alltid dofta nyrostat kaffe i Karlstad", det säger Kathrine Löfberg när hon berättar om kaffeskrapans framtid.

Lämnar inte kaffeskrapan
Flytten av kaffeverksamheten från centrum till Välsviken ger Löfberg Fastigheter, familjen Löfbergs fastighetsbolag, möjlighet att fortsätta utveckla området runt kaffeskrapan på Bryggudden i centrala Karlstad.

- Kaffeskrapan är en uppskattad del av stadsbilden och blir kvar i familjen Löfbergs ägo. Ambitionen är att området även i framtiden ska ha en stark koppling till kaffe. Det skulle till exempel kunna handla om ett upplevelsecentrum kopplat till kaffe, eller ett mikrorosteri. Det ska alltid dofta nyrostat kaffe i Karlstad, säger Kathrine Löfberg.

För mer information, kontakta:
Anders Thorén, Kommunikationschef, Löfbergs, tfn. 070-355 64 22, anders.thoren@lofbergs.se

Ämnen


Kafferosteriet Löfbergs är ett familjeföretag grundat 1906. Idag är vi drygt 300 kaffeälskare som är verksamma i norra Europa, och som delar passionen för smak, trender och hållbarhet. Vi omsätter 2,7 miljarder kronor och är en av världens största inköpare av ekologiskt och Fairtrade-märkt kaffe. Löfbergs äger även varumärkena Peter Larsen Kaffe och Kobbs.

Kontakter

Anders Thorén

Anders Thorén

Presskontakt Kommunikationschef 0703-55 64 22

Relaterat innehåll

När kaffeverksamheten växer ur lokalerna i Inre hamn ger det familjen Löfberg möjlighet att göra en historisk satsning på Bryggudden där den ikoniska kaffeskrapan får en central roll.

Historisk satsning av familjen Löfberg – nya planer för kaffeskrapan

Familjen Löfberg har bidragit till stadsutvecklingen i Karlstad på många olika sätt genom åren. Nu är det dags igen. Idag presenterar man planerna på en historisk satsning som omfattar ett nytt kafferosteri i Välsviken vilket ger utrymme för nya bostäder, kontor, restauranger, promenadstråk med mera på Bryggudden - och en unik satsning för den ikoniska kaffeskrapan.

Drygt 11,9 miljoner paket passerade kassorna det senaste året, nu är Löfbergs Mellanrost Sveriges mest sålda kaffe.

Här är svenska folkets nya favoritkaffe

Svenska folket har fått ett nytt favoritkaffe. Det handlar om Löfbergs Mellanrost som lyft från fjärde- till förstaplats det senaste året och nu är den mest sålda kaffeprodukten i svensk dagligvaruhandel. Det visar nya siffror från analysföretaget NielsenIQ.

Löfbergs har lyft sin försäljningen med 42 procent, och nu är det familjeägda kafferosteriet från Karlstad marknadsledare i Sverige.

Löfbergs försäljning skjuter i höjden

Tidigare i år rapporterade kafferosteriet Löfbergs om rekordtillväxt i dagligvaruhandeln, och framgångarna för det familjeägda kafferosteriet fortsätter. Nya siffror från analysföretaget NielsenIQ* visar att Löfbergs ökat sin försäljning av kaffepaket med hela 42 procent det senaste året. En marknadsandel på 25,9 procent innebär att Löfbergs nu är marknadsledare i Sverige.

- Nu tar vi nästa steg i vårt hållbarhetsarbete genom att kombinera fler metoder för att skapa schyssta villkor för ännu fler kaffebönder, säger Kajsa-Lisa Ljudén, hållbarhetschef på Löfbergs.

Löfbergs breddar sitt hållbarhetsarbete – ersätter certifieringen på sin mellanrost

Hållbarhet har alltid varit viktigt för Löfbergs och är något det familjeägda kafferosteriet jobbar med på många olika sätt, inte minst i odlarländer. Nu tar Löfbergs nästa steg i hållbarhetsarbetet och ersätter Rainforest Alliance-sigillet på sin mellanrost med andra hållbarhetsverktyg. Syftet är att öka transparensen och skapa bättre möjligheter och villkor för ännu fler kaffeodlare.

Löfbergs nya hållbarhetsredovisning: ”Viktigare än någonsin att våga agera och ta kliv framåt”

Löfbergs nya hållbarhetsredovisning: ”Viktigare än någonsin att våga agera och ta kliv framåt”

Löfbergs nya hållbarhetsredovisning för det förlängda verksamhetsåret juli 2022 till december 2023 visar att det familjeägda kafferosteriet fortsätter att göra framsteg på hållbarhetsområdet. Samtidigt presenterar företaget ett nytt ramverk för hållbar utveckling, där målet är att minska utsläppen i hela värdekedjan (scope 3) med 30 procent till år 2030.