Gå direkt till innehåll
Petter Stordalen, grundare och ägare av Strawberry, överraskade Peter Johansson på Löfbergs med Årets hederspris.
Petter Stordalen, grundare och ägare av Strawberry, överraskade Peter Johansson på Löfbergs med Årets hederspris.

Pressmeddelande -

Strawberry prisade Löfbergs två gånger om

När hotellföretaget Strawberry (tidigare Nordic Choice Hotels) prisade sina leverantörer blev det dubbla segrar för Löfbergs. Det familjeägda kafferosteriet vann kategorin Årets dryckesleverantör, dessutom utsågs Peter Johansson på Löfbergs till vinnare av Årets hederspris.

- Det blir inte mycket bättre än när man uppmärksammas av sina kunder på det här sättet. Vi har jobbat tillsammans med Strawberry i mer än 20 år, och det är ett samarbete som betyder mycket för oss. Det hjälper oss att utvecklas, både när det gäller våra produkter och tjänster, men också på hållbarhetsområdet där vi bland annat driver gemensamma utvecklingsprojekt i odlarländer, säger Stefan Ekdahl, Head of Out of Home på Löfbergs.

Priserna delades ut på Strawberrys vinterkonferens i Stockholm där hotellkedjan samlade närmare 4 000 medarbetare. Löfbergs var dessutom finalister i kategorin Hållbarhet och Årets dryckesleverantör i Norge.

Strawberry är ett av Nordens största hotellföretag med mer än 225 hotell. Samarbetet med Löfbergs inleddes år 2002. Idag levererar Löfbergs kaffe till Strawberrys hotell i Sverige, Norge och Finland som serverar mer än 30 miljoner koppar gott, ekologiskt och Fairtrade-märkt kaffe varje år.

Motivering Årets dryckesleverantör:
”Löfbergs dedikation för kvalitet, kundservice men mest av allt, engagemang för hållbarhet genom initiativ som är konkreta och som verkligen hjälper dom som behöver det, har inte bara förhöjt våra gästers dag utan även visat att affärsframgång kan och bör gå hand i hand med ett samhällsansvar.”

Motivering Årets hederspris:
”Peter Johansson representerar ett företag som varit huvudleverantör av kaffe i över 20 år. Han är en trygg och lugn person som är lösningsorienterad och proaktiv. Han är en sådan person som gör oss på hotellen och inköpsavdelningen trygga – han är alltid påläst och levereras varorna punktligt och precist.”

Ämnen


Kafferosteriet Löfbergs är ett familjeföretag grundat 1906. Idag är vi drygt 300 kaffeälskare som är verksamma i norra Europa, och som delar passionen för smak, trender och hållbarhet. Vi omsätter 2,7 miljarder kronor och är en av världens största inköpare av ekologiskt och Fairtrade-märkt kaffe. Löfbergs äger även varumärkena Peter Larsen Kaffe och Kobbs.

Kontakter

Anders Thorén

Anders Thorén

Presskontakt Kommunikationschef 0703-55 64 22

Relaterat innehåll