Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Nya tuffa hållbarhetsmål på Löfbergs Lila: 100 procent certifierat kaffe inom fem år

Nya tuffa hållbarhetsmål på Löfbergs Lila: 100 procent certifierat kaffe inom fem år

Löfbergs Lila är redan idag en av världens största importörer av ekologiskt och Fairtrade-märkt kaffe. Nu spänner man bågen ytterligare. Målsättningen är att allt kaffe som det familjeägda kafferosteriet säljer ska vara certifierat inom fem år. Det är en viktig del när Löfbergs Lila nu intensifierar sitt hållbarhetsarbete.

Björn Ranelid tar över ditt digitala liv

Björn Ranelid tar över ditt digitala liv

Björn Ranelid tar över ditt digitala liv För att fira lanseringen av två nya teer hjälper Kobbs dig att koppla ner i en dag, medan dina vänner får se en helt ny sida av dig på internet. Ditt digitala liv tas nämligen över av Björn Ranelid.

Löfbergs Lila bjuder på kaffe på Soltorget

När Löfbergs Lila bjuder på kaffe med anledning av att man nu har mer än 10 000 gillare på Facebook sker det på Soltorget i Karlstad och ingen annanstans.

Tredubblade antalet facebookgillare på en vecka

När vi blir 10 000 gillare på facebook bjuder vi på kaffe på torget. Det lovade Löfbergs Lila tidigare i höst – ett löfte man nu måste uppfylla. En tävling om en Brasilienresa bidrog till att företaget tredubblade antalet gillare på bara en vecka.

Nyheter från Kobbs: Citron & Lime och Rabarberkalas

Nyheter från Kobbs: Citron & Lime och Rabarberkalas

Svenska Kobbs kompletterar nu sortimentet av smaksatta teer med två nya produkter: Citron & Lime och Rabarberkalas. Båda är svarta teer som passar utmärkt att njuta av i höstmörkret – med eller utan mjölk.

Nytt specialkaffe från Löfbergs Lila

Nytt specialkaffe från Löfbergs Lila

Bryggkaffet blir allt populärare på kaféer runt om i landet. Det visar en undersökning som Demoskop gjort på uppdrag av Löfbergs Lila. Samtidigt växer intresset för kaffets ursprung. Det tar Löfbergs Lila fasta på när man nu lanserar specialkaffet Magia Blanca för Out of home-marknaden, ett runt och fylligt kaffe som är både Fairtrade-certifierat och Kravmärkt.

Löfbergs nya kafé ska locka kaffeälskare från hela Sverige

Löfbergs nya kafé ska locka kaffeälskare från hela Sverige

Ett ställe där du kan lära dig att dricka kaffe på ett helt nytt sätt samtidigt som du blickar rakt in i produktionen. Det blir verklighet den 2 september när Löfbergs Lila öppnar Karlstads nyaste turistattraktion i Löfbergsskrapans bottenvåning.

Lila lika med kaffe – även i Estland

Lila lika med kaffe – även i Estland

Kan man äga en färg? Ja, om tillräckligt många förknippar dig med den. Det vet Löfbergs Lila som redan 2006 varumärkesskyddade den lila nyansen i Sverige. Nu blir företaget först att varumärkesskydda en färg i Estland.

Ny marknadschef på Löfbergs Lila

Ny marknadschef på Löfbergs Lila

Leif Sjöblom, så heter familjeföretaget Löfbergs Lilas nya marknadschef. Leif kommer närmast från Fazer Restaurants där han arbetat som Country Manager och marknadschef. Kathrine Löfberg, som tidigare var marknadschef på Löfbergs Lila, blir samtidigt koncernens nya kommunikationsdirektör.

Rosteriet – namnet på Löfbergs Lilas kafé

Rosteriet. Det blir namnet på Löfbergs Lilas kafé. Inte mindre än fem personer hade lämnat in samma namnförslag på Karlstads nya kaffeupplevelseställe. Namnet föll även juryn i smaken.

Kobbs te kopplar ner under Earth Hour

En av de största satsningarna som görs i Stockholm under Earth Hour sker på Centralstationen, där fasaden och stora vänthallen släcks ner för att belysa miljöansvaret som varje medborgare har. Som en manifestation för den internationella miljötimmen förvandlar Kobbs te delar av Centralstationen till ett nedsläckt vardagsrum och bjuder på ett svart te specialanpassat för Earth Hour.

Visa mer