Gå direkt till innehåll

Ämnen: Undersökningar

Kafferapporten 2024: Nästan alla dricker kaffe

Kafferapporten 2024: Nästan alla dricker kaffe

Vi har druckit kaffe länge i Sverige. Väldigt länge. Troligen var det på 1680-talet som kaffet kom till Sverige, men det fick genomslag först på 1710-talet när Karl XII kom hem från Turkiet. Men hur ser kaffevanorna i Sverige ut idag? Det tog kafferosteriet Löfbergs reda på i en stor undersökning. Här är några av resultaten.

Svenskarna dricker mer och mer kaffe ju äldre dom blir. Det visar en undersökning som Kantar Sifo gjort på uppdrag av kafferosteriet Löfbergs.

Ny undersökning: Dricker alla över 65 år kaffe?

Nästan hälften av alla som dricker kaffe börjar göra det när dom är mellan 15 och 19 år, och en av fem när dom är 14 år eller yngre. Men flest kaffedrickare återfinns i åldersgruppen 65–79 år. Det är några av resultaten från en ny undersökning som Kantar Sifo gjort på uppdrag av kafferosteriet Löfbergs.

Ny undersökning: Mamma lär oss dricka kaffe

Ny undersökning: Mamma lär oss dricka kaffe

Män dricker mer kaffe än kvinnor, men det mammorna som är den vanligaste inspirationskällan till att börja dricka kaffe. Det visar en kartläggning av svenskarnas kaffevanor som Kantar Sifo gjort på uppdrag av kafferosteriet Löfbergs. I undersökningen svarar en av fyra (24 procent) att det var mamma som lärde dom att dricka kaffe.