Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Från en liten, lokal aktör till ett internationellt företag. Idag fyller det familjeägda kafferosteriet Löfbergs 116 år.

Ja må vi leva uti många hundra år!

Tre bröder som upptäcker att det är svårt för värmländska butiker att få tag på kaffe, te, kakao, kryddor och andra kolonialvaror. Det var så det började. 116 år senare är vi fortfarande ett familjeföretag, nu i tredje och fjärde generationen.

- Jag ser fram mot att fortsätta utveckla Löfbergs hållbarhetsarbete tillsammans med resten av organisationen och vår omvärld, säger Kajsa-lisa Ljudén, ny hållbarhetschef på Löfbergs.

Ny hållbarhetschef på Löfbergs

Kajsa-Lisa Ljudén blir ny hållbarhetschef på Löfbergs. Kajsa-Lisa har 10 års erfarenhet av hållbarhetsarbete och jobbar idag som hållbarhetsstrateg på det familjeägda kafferosteriet. Hon efterträder Eva Eriksson som går i pension efter 34 år på Löfbergs.

Löfbergs Sverigechef Fredrik Nilsson är ny ordförande i Svenska Kaffeföreningen vars medlemmar täcker 95 procent av den svenska kaffemarknaden.

Löfbergs Sverigechef ny ordförande i Svenska Kaffeföreningen

Fredrik Nilsson, Sverigechef på Löfbergs, har valts till ny ordförande i Svenska Kaffeföreningen, en av Livsmedelsföretagens delbranschföreningar. Föreningen hanterar branschgemensamma och konkurrensneutrala frågor som berör svenska kaffeföretag.

Nytt toppuppdrag för Kathrine Löfberg. Som ordförande för coffee&climate leder hon arbetet där företag och organisationer samverkar för att hjälpa världens kaffeodlare att möta klimatförändringarna.

Kathrine Löfberg ny ordförande för internationellt klimatinitiativ

Kathrine Löfberg har utsetts till ordförande för coffee&climate (c&c), ett icke-vinstdrivande initiativ där kaffeföretag, offentliga aktörer och lokala organisationer samverkar för att hjälpa småskaliga kaffeodlare att möta klimatförändringar och förbättra sina försörjningsvillkor.

Ett år av räddade kaffebönor – så har det gått

Ett år av räddade kaffebönor – så har det gått

För ett år sedan inleddes hållbarhetssatsningen Räddat kaffe, ett samarbete mellan Circle K och Löfbergs i syfte att minimera onödigt svinn av kaffebönor. Under året har fyra omgångar Räddat kaffe släppts, vilket innebär att 26 ton kaffe som riskerat bli svinn i stället druckits upp.

Anna Nordström, kaffeexepert på Löfbergs, tillhör nu den exklusiva skara som kan titulera sig Q Grader efter att ha klarat en av kaffevärldens tuffaste utbildningar.

Kaffeexpert på högsta nivå

Det är inte många som har vad som krävs för att försöka, ännu färre blir godkända. Det handlar om en av kaffevärldens tuffaste utbildningar Q Grader där du ska klara inte mindre än 19 blindtester enligt internationella standarder för att bli godkänd. En som nu klarat alla prov och blivit Q Arabica Grader är Anna Nordström, kaffeexpert på Löfbergs.

Kent Pettersson blir ansvarig för Löfbergs nya affärsområde med fokus på östra Europa.

Nytt affärsområde ska få Löfbergs att växa i öst

Kafferosteriet Löfbergs kraftsamlar och skapar ett nytt affärsområde med ansvar för försäljningen i östra Europa. Kent Pettersson, idag vd för Löfbergs i Finland, leder det nya affärsområdet vars uppgift blir att sprida den svenska fikakulturen till ännu fler.

Skål i kaffe! Anders Thorén och Sofia Svahn på Löfbergs firar segern med en god kopp.

Fint kommunikationspris till Löfbergs

Nu är årets upplaga av kommunikationstävlingen Digital PR Awards avgjord. I kategorin Newsroom of the Year vann Löfbergs i hård konkurrens med Foodora, Tradera, Bauer Media och Advenica. Det familjeägda kafferosteriet får priset för att dom med kreativ och meningsfull kommunikation lyckats engagera sin publik på ett innovativt sätt.

En krämig iskaffe med len smak av vanilj – som är laktosfri, glutenfri och havrebaserad. Det finns mycket att gilla med Löfbergs nya ICE Creamy Vanilla.

En god nyhet: ICE Creamy Vanilla

Löfbergs sortiment med iskaffe fortsätter att växa. Nu kommer ICE Creamy Vanilla, en krämig och havrebaserad iskaffe med len smak av vanilj, och som är både laktos- och glutenfri.

Visa mer