Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Fredrik Nilsson blir ny Sverigechef på Löfbergs. Uppdraget är att driva den fortsatta utvecklingen och tillväxten på Löfbergs hemmamarknad.

Han blir ny Sverigechef på Löfbergs

Fredrik Nilsson har utsetts till Sverigechef på Löfbergs. Fredrik har jobbat som CFO på Löfbergs sedan sommaren 2018, och var under 2020/2021 tillförordnad vd och koncernchef. Han kommer även fortsättningsvis vara en del av Löfbergs koncernledning.

Löfbergs prisas i Finland

Löfbergs prisas i Finland

Ett starkt kaffe för ett starkt folk. Det var budskapet i den kampanj som Löfbergs rullade ut i Finland förra året. Nu prisas det familjeägda kafferosteriet för årets bästa mediekampanj. Den prestigefulla utmärkelsen delas ut av Finnish Magazine Media Association.

Smak, kvalité och hållbarhet avgjorde när Viking Line valde att förlänga med kafferosteriet Löfbergs.

Viking Line sjösätter nytt avtal med Löfbergs

Samarbetet mellan Viking Line och Löfbergs har flutit på sedan 2013, nu fortsätter resan ytterligare två år. Det betyder att Viking Lines 6,5 miljoner årliga passagerare kommer att kunna dricka kalla och varma drycker från det familjeägda kafferosteriet även i framtiden.

Fyra goda nyheter med hela bönor från hållbart certifierade odlingar.

Löfbergs breddar sortimentet med hela bönor

Med produktserien Next Generation Coffee Lovers vill Löfbergs ge kaffeälskare chansen att utforska nya spännande smaker. Nu presenterar det familjeägda kafferosteriet fyra spännande nyheter som hela bönor. Finns bland annat att köpa på ICA, COOP, Willys, Hemköp och City Gross.

Mattias Persson, produktchef på Econova, och Annika Djurberg, kommersiell projektledare på Löfbergs.

Värmländsk kaffejord kan få Sverige att växa

Kan rester från Löfbergs kafferosteri användas för att tillverka näringsrik trädgårdsjord? Det ska ett unikt pilotförsök hos Econova på Hammarö utanför Karlstad ge svar på. Faller testet väl ut kan kafferesterna ersätta fossil torv vilket skulle minska utsläppen av växthusgaser.

Ny intervjuserie med alpina stjärnåkare

Ny intervjuserie med alpina stjärnåkare

En är riktigt dålig på att förlora, en är avundsjuk på lagidrottare och en tycker att media kan vara väldigt irriterande. I en ny intervjuserie svarar tre alpina stjärnåkare på frågor om prestation, framgång, återhämtning och kommande OS-tävlingar i Peking.

Samarbete för en hållbar framtid

Samarbete för en hållbar framtid

En hållbar utveckling förutsätter samarbete, och vi blir bättre genom att lära av andra. På Löfbergs engagerar vi oss i nätverk och olika initiativ för att påverka samhällsutvecklingen och dela kunskap och erfarenheter med andra kring hållbarhet.

Inars Kempelis och hans team i Riga ser många positiva resultat som en följd av Löfbergs fokus på inkludering.

Inkludering gör Löfbergs smartare

Kafferosteriet Löfbergs tror på mångfald och inkludering. Därför vill man erbjuda sina medarbetare en arbetsplats där alla oavsett kön, ålder och ursprung kan vara sig själva, bidra och utvecklas. Löfbergs är övertygande om att en trygg, inkluderande och utvecklande kultur med ett mångfaldsperspektiv gör företaget smartare och mer lönsamma.

Martin Löfberg ägnar en stor del av sin tid åt hållbara inköp. Här på ett besök hos Emilio Gonzales i Colombia.

Tillsammans för en rättvis tillväxt

En rättvis tillväxt på kommersiella villkor, där grundläggande mänskliga rättigheter respekteras är en förutsättning för en hållbar utveckling. För att trygga tillgång på kaffe i framtiden arbetar Löfbergs tillsammans med en rad aktörer för att förbättra kaffeodlarnas livsvillkor, utvecklingsmöjligheter och förmåga att anpassa sig till effekterna av klimatförändringar.

Från linjär till cirkulär

Från linjär till cirkulär

Kaffe är fantastiskt! Doften och smaken, att det ger oss energi och får oss att vakna. Ett socialt kitt som får människor att träffas och umgås. Samtidigt skulle kaffe kunna betyda ännu mer. Idag använder vi långt ifrån kaffets fulla potential. Det vill Löfbergs ändra på. Målet är en 100 procent cirkulär produktion och konsumtion av kaffe, helt utan avfall.

Oscar Oscarsson och Heléne Simonsson, familjeföretagare i tredje generationen, vinner Löfberg Family Business Award.

Holfast prisas för framgångsrikt familjeföretagande

Oscar och Heléne trodde dom skulle ha ett internt Teams-möte, i stället överraskades dom av beskedet att Holfast vunnit Löfberg Family Business Award, ett pris som uppmärksammar framgångsrika familjeföretag och deras betydelse för värmländskt och svenskt näringsliv.

Kajsa-Lisa Ljudén är hållbarhetsstrateg på Löfbergs. Här berättar hon mer om kafferosteriets ramverk för hållbara affärer.

Löfbergs ramverk för hållbara affärer

Löfbergs är fast beslutna att bidra till en hållbar framtid. Utgångspunkten är att minimera sin negativa påverkan och maximera den positiva. Perspektivet har alltid varit att bygga för kommande generationer. Här berättar Kajsa-Lisa Ljudén, hållbarhetsstrateg på Löfbergs, mer om kafferosteriets ramverk för hållbara affärer.

Visa mer