Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Kathrine Löfberg, styrelseordförande, och Anders Fredriksson, vd, om året som gått och framtiden beträffande Löfbergs hållbarhetsarbete.

Utmaningar och hopp på hållbarhetsområdet

Det handlar om kraften i att göra saker tillsammans, även på hållbarhetsområdet. Här berättar Kathrine Löfberg, styrelseordförande och fjärde generationen Löfbergare och Anders Fredriksson, vd, om hur kafferosteriet Löfbergs tänker och arbetar för att bidra till en hållbar utveckling.

Löfbergs utökar sitt sortiment med iskaffe med en vinterklassiker: ICE Cold Irish.

NYHET: ICE Cold Irish

Nu släpper kafferosteriet Löfbergs en ny limiterad upplaga av sitt populära iskaffe: ICE Cold Irish, en vinterklassiker med smak av krämig choklad. Det alkoholfria iskaffet är Fairtrade-märkt och säljs i en cylinderformad kartongförpackning som är helt återvinningsbar.

Ett transport- och logistikföretag, ett linneväveri och ett urmakeri. Det är stor spännvidd mellan årets finalister till Löfberg Family Business Award, ett pris som uppmärksammar framgångsrika familjeföretag i Värmland.

Tre kan vinna pris för framgångsrikt familjeföretagande

Löfberg Family Business Award uppmärksammar framgångsrika familjeföretag och deras betydelse för värmländskt och svenskt näringsliv. Nu har juryn utsett tre finalister och i år är det Holfast, Klässbols Linneväveri och Mollstedt Ur som gör upp om titeln.

Den 27 november öppnar Space, en storsatsning på med fokus på gaming, musik och digitala upplevelser. Kafferosteriet Löfbergs bidrar med naturlig energi i form av både  varma och kalla kaffedrycker.

Löfbergs ny kaffepartner till Pophouse Entertainment och nya Space

Kafferosteriet Löfbergs blir ny kaffepartner till Pophouse Entertainment som äger och driver ABBA the Museum, Pop House Hotel, Cirkus och Hasselbacken på Djurgården i Stockholm. Avtalet gäller i fem år och omfattar även Space, världens största gamingcenter med över 400 spelstationer, som slår upp portarna på Sergels torg den 27 november.

Succé för räddat kaffe – Circle K och Löfbergs breddar samarbete mot matsvinn

Succé för räddat kaffe – Circle K och Löfbergs breddar samarbete mot matsvinn

80–90 % av kaffets klimatpåverkan sker i odlarland, och därför är det extra värdefullt att minimera svinnet av färdig produkt. Utifrån den insikten föddes Löfbergs och Circle K:s nya hållbarhetsprojekt Räddat Kaffe, ett kaffe skapat av tre olika kaffesorter som annars riskerat bli svinn i rosteriet. Efter ett lyckat test lanseras kaffet nu på bred front och totalt räddas 13 ton kaffe under året.

Kaffeskörden i Brasilien, som står för 40 procent av världens kaffeproduktion, har drabbats hårt av både frost och torka. Det innebära stora utmaningar över hela världen, men också nya möjligheter.

Rapporter om dåliga skördar leder till högre pris på kaffe – och nya möjligheter

Det ser ut att bli en katastrofal kaffeskörd i Brasilien med högre priser som följd. Situationen synliggör samtidigt de komplicerade och orättvisa mekanismerna i handeln med kaffe, och de miljö- och klimatmässiga utmaningarna som hela branschen måste lösa tillsammans. Den goda nyheten är att när utmaningarna blir så tydliga får vi möjligheten att göra något åt dom.

Nu stärker kafferosteriet Löfbergs närvaron i Stockholm. Ett nytt samarbetet med Stockholm Live innebär att det kommer serveras varma och kalla kaffedrycker från Löfbergs på bl.a. Avicii Arena.

Löfbergs ny kaffepartner till Stockholm Lives arenor

Kafferosteriet Löfbergs blir ny partner och exklusiv leverantör av varma och kalla kaffedrycker till Stockholm Lives fem stora arenor: Avicii Arena, Hovet, Annexet, Tele2 Arena och Friends Arena. Samarbetet inleds den 1 september och gäller i 5 år.

”Vi vill demokratisera värdekedjan genom öppenhet och utökat samarbete”, säger Martin Löfberg, grundare och ordförande för Era of We.

Löfbergs först ut med nytt globalt koncept som demokratiserar kaffets värdekedja och ger odlare och konsumenter nya möjligheter

Löfbergs blir som första kafferosteri en del av Era of We – världens första digitala plattform som för samman alla aktörer i kaffets värdekedja. Syftet är att förändra och modernisera värdekedjan och ge mer tillbaka till odlare och konsumenter. Era of We ger kaffeodlare möjlighet att marknadsföra sig direkt mot rosterier och konsumenter som därmed får tillgång till nya spännande kaffeupplevelser.

- Löfbergs ger oss goda förutsättningar att höja kaffeupplevelsen för våra gäster ytterligare några snäpp, säger Karl Elmstedt på Sabis. Här tillsammans Leif Sjöblom från Löfbergs.

Löfbergs fördjupar samarbetet med Stockholmsbaserade Sabis

Smak, sortiment, hållbarhet och utveckling. Det är några av anledningarna till att mat-, mötes- och serviceföretaget Sabis valde att förlänga samarbetet med kafferosteriet Löfbergs. Det nya avtalet omfattar båda varma och kalla kaffedrycker som serveras på Sabis restauranger, caféer, hotell- och konferensanläggningar.

Visa mer