Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Samma goda kaffe, men i ny kostym. Nu byter kafferosteriet Löfbergs design på sitt bryggkaffe.

Sveriges mest sålda kaffe får ny design

Smak, hållbarhet och morgonkaffe. Det är några saker Löfbergs vill förmedla när man byter design på sitt bryggkaffe. Först ut med den nya designen är Löfbergs Mellanrost Original – Sveriges mest sålda kaffe – som dyker upp i butik från och med vecka 7.

Nytt koffeinfritt snabbkaffe från Löfbergs

Nytt koffeinfritt snabbkaffe från Löfbergs

Gillar du kaffe, men vill undvika koffein? Då kan Löfbergs nya snabbkaffe vara något för dig. Nu lanserar det familjeägda kafferosteriet Decaf Instant – ett smakrikt, mellanrostat frystorkat kaffe som är koffeinfritt. Finns i butik från vecka 7.

4 av 5 svenskar dricker kaffe regelbundet. Allra helst en kopp bryggkaffe på morgonen. Det är några av resultaten i Löfbergs kafferapport. Rapporten bygger på en undersökning som Kantar Sifo gjort där 3 802 personer i åldern 18-79 år intervjuades.

Kafferapporten 2024: rekordstor kartläggning av svenskarnas kaffevanor

Kafferosteriet Löfbergs presenterar nu den första upplagan av Kafferapporten. En omfattande kartläggning av svenskarnas kaffevanor, som sträcker sig från Skåne till Norrbotten. Över 3 000 svenskar har intervjuats och resultaten visar bland annat att 4 av 5 svenskar dricker kaffe regelbundet och att bryggkaffe är mest populärt.

Petter Stordalen, grundare och ägare av Strawberry, överraskade Peter Johansson på Löfbergs med Årets hederspris.

Strawberry prisade Löfbergs två gånger om

När hotellföretaget Strawberry (tidigare Nordic Choice Hotels) prisade sina leverantörer blev det dubbla segrar för Löfbergs. Det familjeägda kafferosteriet vann kategorin Årets dryckesleverantör, dessutom utsågs Peter Johansson på Löfbergs till vinnare av Årets hederspris.

En undersökning som Kantar Sifo gjort på uppdrag av kafferosteriet Löfbergs visar att en slående majoritet av svenskarna anser att kaffet på jobbet ska vara gratis.

”Arbetsgivare som inte bjuder på kaffe biter sig i svansen”

Under veckan har flera medier rapporterat om Kommunalarbetarens undersökning som visar att medarbetare i var fjärde svensk kommun behöver betala för kaffet på jobbet. Samtidigt visar en undersökning som Kantar Sifo gjort att en majoritet av svenskarna anser att kaffet på jobbet ska vara gratis. 80 % svarar ja på frågan om kaffet på arbetsplatsen ska vara gratis för anställda. Bara 6 % svarar nej.

När kaffeverksamheten växer ur lokalerna i Inre hamn ger det familjen Löfberg möjlighet att göra en historisk satsning på Bryggudden där den ikoniska kaffeskrapan får en central roll.

Historisk satsning av familjen Löfberg – nya planer för kaffeskrapan

Familjen Löfberg har bidragit till stadsutvecklingen i Karlstad på många olika sätt genom åren. Nu är det dags igen. Idag presenterar man planerna på en historisk satsning som omfattar ett nytt kafferosteri i Välsviken vilket ger utrymme för nya bostäder, kontor, restauranger, promenadstråk med mera på Bryggudden - och en unik satsning för den ikoniska kaffeskrapan.

"Det var här det började, och det är här vi har vår framtid." Det säger Kathrine Löfberg om Löfbergs planer på fortsatta satsningar i Karlstad.

Löfbergs fortsätter växa – planerar för nytt rosteri i Karlstad

Löfbergs försäljningssiffror pekar uppåt, och för att möta en ökad efterfrågan planerar det familjeägda kafferosteriet att bygga ytterligare ett rosteri i Välsviken i Karlstad. Det innebär att Löfbergs kommer att flytta verksamheten från den ikoniska kaffeskrapan i centrala Karlstad där man rostat kaffe sedan 1960.

Projektet "Räddat Kaffe" har bidragit till att Löfbergs svinn av rostat kaffe är nere på rekordlåga 0,3 procent.

Löfbergs och Circle K har inget mer kaffe att rädda

För två år sedan inledde Löfbergs och Circle K ett hållbarhetsprojekt som gick ut på att rädda bönor som annars riskerade att bli svinn i kafferosteriet i Karlstad. Nu läggs projektet ner. Anledningen? Det finns inget kaffe kvar att rädda.

Linnea, Erika. Lasse och Ulla Granqvist (främre raden) tog emot pris som årets familjeföretagare. Priset delas ut av familjen Löfberg, här representerade av Mikael, Kathrine, Therese, Helene, Martin och Niklas.

Familjen Granqvist vinner Löfberg Family Business Award

Dom har redan vunnit allmänhetens och världselitens förtroende med sina produkter, nu kan Granqvist Sportartiklar fira nya framgångar. Den här gången som vinnare av Löfberg Family Business Award, ett pris som uppmärksammar framgångsrika familjeföretag och deras betydelse för värmländskt och svenskt näringsliv.

Drygt 11,9 miljoner paket passerade kassorna det senaste året, nu är Löfbergs Mellanrost Sveriges mest sålda kaffe.

Här är svenska folkets nya favoritkaffe

Svenska folket har fått ett nytt favoritkaffe. Det handlar om Löfbergs Mellanrost som lyft från fjärde- till förstaplats det senaste året och nu är den mest sålda kaffeprodukten i svensk dagligvaruhandel. Det visar nya siffror från analysföretaget NielsenIQ.

Anders Thorén, kommunikationschef, och Lena Rodin, marknadschef, gläds åt Löfbergs framgångar på kommunikationsområdet.

Löfbergs vann Nordic PR Awards

Löfbergs prisades stort på Nordic PR Awards 2023. Det familjeägda kafferosteriet fick ta emot huvudpriset Newsroom of the Century på gårdagens gala i Stockholm för mångåriga framgångar på PR-området.

Löfbergs har lyft sin försäljningen med 42 procent, och nu är det familjeägda kafferosteriet från Karlstad marknadsledare i Sverige.

Löfbergs försäljning skjuter i höjden

Tidigare i år rapporterade kafferosteriet Löfbergs om rekordtillväxt i dagligvaruhandeln, och framgångarna för det familjeägda kafferosteriet fortsätter. Nya siffror från analysföretaget NielsenIQ* visar att Löfbergs ökat sin försäljning av kaffepaket med hela 42 procent det senaste året. En marknadsandel på 25,9 procent innebär att Löfbergs nu är marknadsledare i Sverige.

Visa mer