Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Inars Kempelis och hans team i Riga ser många positiva resultat som en följd av Löfbergs fokus på inkludering.

Inkludering gör Löfbergs smartare

Kafferosteriet Löfbergs tror på mångfald och inkludering. Därför vill man erbjuda sina medarbetare en arbetsplats där alla oavsett kön, ålder och ursprung kan vara sig själva, bidra och utvecklas. Löfbergs är övertygande om att en trygg, inkluderande och utvecklande kultur med ett mångfaldsperspektiv gör företaget smartare och mer lönsamma.

Martin Löfberg ägnar en stor del av sin tid åt hållbara inköp. Här på ett besök hos Emilio Gonzales i Colombia.

Tillsammans för en rättvis tillväxt

En rättvis tillväxt på kommersiella villkor, där grundläggande mänskliga rättigheter respekteras är en förutsättning för en hållbar utveckling. För att trygga tillgång på kaffe i framtiden arbetar Löfbergs tillsammans med en rad aktörer för att förbättra kaffeodlarnas livsvillkor, utvecklingsmöjligheter och förmåga att anpassa sig till effekterna av klimatförändringar.

Från linjär till cirkulär

Från linjär till cirkulär

Kaffe är fantastiskt! Doften och smaken, att det ger oss energi och får oss att vakna. Ett socialt kitt som får människor att träffas och umgås. Samtidigt skulle kaffe kunna betyda ännu mer. Idag använder vi långt ifrån kaffets fulla potential. Det vill Löfbergs ändra på. Målet är en 100 procent cirkulär produktion och konsumtion av kaffe, helt utan avfall.

Kajsa-Lisa Ljudén är hållbarhetsstrateg på Löfbergs. Här berättar hon mer om kafferosteriets ramverk för hållbara affärer.

Löfbergs ramverk för hållbara affärer

Löfbergs är fast beslutna att bidra till en hållbar framtid. Utgångspunkten är att minimera sin negativa påverkan och maximera den positiva. Perspektivet har alltid varit att bygga för kommande generationer. Här berättar Kajsa-Lisa Ljudén, hållbarhetsstrateg på Löfbergs, mer om kafferosteriets ramverk för hållbara affärer.

Kathrine Löfberg, styrelseordförande, och Anders Fredriksson, vd, om året som gått och framtiden beträffande Löfbergs hållbarhetsarbete.

Utmaningar och hopp på hållbarhetsområdet

Det handlar om kraften i att göra saker tillsammans, även på hållbarhetsområdet. Här berättar Kathrine Löfberg, styrelseordförande och fjärde generationen Löfbergare och Anders Fredriksson, vd, om hur kafferosteriet Löfbergs tänker och arbetar för att bidra till en hållbar utveckling.

Per Bengtsson, vd på PM & Vänner. Foto: Jacob Karström

En god kopp kaffe och ett gemensamt ansvarstagande

– Kaffe är en av våra viktigaste produkter. Med Löfbergs kunskap, passion och kvalité kan vi servera en god kopp kaffe och gemensamt ta ansvar för både miljö och hållbarhet, säger Per Bengtsson, vd på PM & Vänner.

Behovet av stöd till utsatta människor växer i coronatider. Nu skänker Löfbergs 2 500 kaffepaket till Stadsmissionen och Hela Människan Ria i Karlstad, något Marie Björklind på Stadsmissionen uppskattar.

En viktig fika

Social hållbarhet har alltid varit viktigt för Löfbergs. Ett färskt exempel är Next Generation Equality Lovers, en lansering som gjordes tillsammans med Regnbågsfonden för att manifestera alla människors lika värde. Ett annat är samarbetet med Stadsmissionen och Hela Människan Ria som arbetar med utsatta människor. Nu har Löfbergs skänkt 2 500 paket Equality-kaffe till de båda organisationerna.

En hållbar fika med Jennie Moraeus

En hållbar fika med Jennie Moraeus

Jennie Moraeus startade Instagram-kontot @Elfvingarden som en plats för att få utlopp för sin kreativitet. Där lägger hon bland annat upp inredning, återbruk och loppis-fynd.

Fika och relationer med Hanna Persson

Fika och relationer med Hanna Persson

För Hanna Persson är fika laddat med trygghet och värme. Hon tar med oss på fikats resa genom hennes liv, från barndomen i Sundsvall, till tonårens raggningsfika och att återigen inta en viktig roll i den nyblivna mammans relationer.

En smakfull fika med Roy Fares

En smakfull fika med Roy Fares

Konditor, kokboksförfattare, programledare och caféägare är några få av Roy Fares alla titlar. Dessutom älskar han mötet mellan människor och den svenska fikakulturen
Roy var sex år när han tillsammans med familjen flydde från inbördeskriget i Libanon 1990 till Sverige. Han minns att det var stora kontraster mellan länderna när familjen bosatte sig i Örebro, speciellt kulturmässigt.
- Men oc

"​Inkludering och mångfald är vår väg framåt"

"​Inkludering och mångfald är vår väg framåt"

Vi tror på inkludering och mångfald. På kraften med en inkluderande kultur som tar vara på styrkan i en mångfald bland medarbetare. Det hjälper oss att se nya perspektiv och gör oss smartare och mer lönsamma. Vi börjar med oss själva, men gör också vad vi kan för att inspirera andra så att vi är fler som använder vår röst för att bidra till ett mer inkluderande samhälle.

Visa mer