Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

"​Framtiden är cirkulär"

"​Framtiden är cirkulär"

Kaffe är fantastiskt! Vi älskar doften och smaken, att det ger oss energi och får oss att vakna. Vi älskar det som ett socialt kitt som får människor att träffas och umgås. Samtidigt vet vi att kaffe skulle kunna betyda ännu mer. Idag använder vi långt från kaffets fulla potential. Det vill vi ändra på för att bidra till en 100 procent cirkulär produktion och konsumtion av kaffe, helt utan avfall.

"Små i vissa avseenden, men stora nog att göra skillnad"

"Små i vissa avseenden, men stora nog att göra skillnad"

Året som gick var ett av de viktigaste när det gäller hållbarhet – och ett av de tuffaste. Det ställer höga krav på oss och vår verksamhet, och som vi ser det både kan och måste vi bidra till en hållbar utveckling i linje med Agenda 2030.

Chokladbollstårta på överblivet kaffe

Chokladbollstårta på överblivet kaffe

Baka med överblivet kaffe. Här är ett recept på en festlig chokladbollstårta från vännerna på Löfbergs där det funkar alldeles utmärkt att använda gårdagens kaffe som du förvarat i kylen.
Ingredienser:
300 g rumstempererat smör 3 dl strösocker 1 msk vaniljsocker 2 dl kakao 1 liter havregryn 1 dl överblivet bryggkaffe
Gör så här:
Klä botten på springformen med bakplåtspapper Vispa ih

Kaffesyrup på överblivet kaffe

Kaffesyrup på överblivet kaffe

Syrup på överblivet kaffe ger en fyllig kaffesmak och kan användas till både varma och kalla drycker. Eller varför inte över en kaka eller glass?​ Här är ett tips från vännerna på Löfbergs.

​Second Shot på kaffesump

​Second Shot på kaffesump

Drycker gjorda på kaffesump får ett lågt koffeininnehåll och en mild kaffesmak. Här är ett tips från vännerna på Löfbergs.

Färga tyg med kaffesump

Färga tyg med kaffesump

Ett enkelt, klimatsmart och billigt sätt att ge fläckiga dukar och kläder nytt liv med kaffesump. Här är ett tips från Emma Sundh och vännerna på Löfbergs.

Återbruka kaffesumpen

Återbruka kaffesumpen

Återbruka, förädla och njut en gång till. Kaffesump kan användas till en massa bra saker. Här bjuder vännerna på Löfbergs på några tips.

​Hallå där Martin Löfberg…

​Hallå där Martin Löfberg…

… du är en av föreläsarna på CSR Swedens nya utbildning med fokus på hållbarhetsfrågor i produktionskedjan. Berätta mer!
Gärna! Det är en online-utbildning som CSR Sweden arrangerar tillsammans med Parul Sharma. Här kommer vi att dela med oss av praktiska exempel och konkreta tips som är värdefulla för de som arbetar med hållbarhetsfrågor på företag, myndigheter och kommuner.
Du är en av tre

Jenny övervakar produktion av Löfbergs nya Equality-kaffe som når butikerna vecka 8. Kommer bl.a. att finnas på ICA, City Gross och Matrebellerna..

"En lansering som vi är lite extra stolta över"

Hallå där Jenny Tegnhed, du har jobbat med Löfbergs nya Equality, berätta mer! - Gärna! Det är en lansering som vi på Löfbergs är lite extra stolta över. För varje sålt paket donerar vi en krona till Regnbågsfonden för att stötta deras arbete att bidra till ett klimat där alla behandlas lika, oavsett vem du är och vem du tycker om.

Lars Appelqvist är vd på Löfbergs. I år har han tagit emot ett nyinstiftat jämställdhetspris och utsetts till Årets Superkommunikatör inom näringslivet.

Lars Appelqvist om jämställdhet

Snart vänder det och vi går mot ljusare tider, samtidigt vill Löfbergs återigen passa på att belysa jämställdhetsdiskussionen. Kafferosteriets vd Lars Appelqvist berättar om den smärtsamma insikten att det går för sakta.

Kathrine Löfberg tillhör fjärde generation och är styrelseordförande i Löfbergs - ett arbete hon nyligen prisades för.

Kathrine Löfberg om jämställdhet

​Kathrine Löfberg fick nyligen ta emot den prestigefulla utmärkelsen Guldklubban för sitt styrelsearbete. Vi har tagit ett snack om hur mycket priset betyder och Löfbergs gedigna arbete för jämställdheten.

Kathrine Löfbergs, styrelseordförande, och Lars Appelqvist, vd på Löfbergs.

​För att vi vill, kan och måste

Det finns många skäl till att hållbarhetsarbetet står högt på agendan hos Löfbergs. Att det genomsyrar allt vi gör och hela vår värdekedja – från böna till kopp. Året som gick var inget undantag.

Visa mer