Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Hipp hipp hurra!

Hipp hipp hurra!

Idag är det 117 år sedan Anders Löfberg grundade Löfbergs tillsammans med sina bröder Josef och John. Vi är fortfarande ett familjeföretag, nu i fjärde generationen, och Karlstad och Sverige kommer alltid vara hemma för oss. Det var här det började, och det är här vi formar framtiden – i minst 117 år till.

Dags att nominera till Löfberg Family Business Award 2023

Dags att nominera till Löfberg Family Business Award 2023

Förra året vann familjen Johansson/Klässbols Linneväveri, nu är frågan vem som vinner Löfberg Family Business Award i år? Alla är välkomna att nominera sitt favoritfamiljeföretag senast den 31 augusti på Löfbergs hemsida.

100 ton kaffe får ny förpackning

100 ton kaffe får ny förpackning

Sedan 2002 har Löfbergs varit huvudleverantör av ekologiskt Fairtrade-kaffe till Strawberry. Tidigare i år lanserade Löfbergs klimatvänliga förpackningar i monolaminat. Nu är förpackningen tillgänglig för volymprodukter och hotellföretaget Strawberry är först ut.

Löfbergs marknadschef Lena Rodin (mitten) tog emot priset tillsammans med Andreas Lönn och Malin Millbourn på kommunikationsbyrån ANR+1.

Nyfiken fråga gav seger i Strategy Awards

Löfbergs vann förstapris i kategorin Beteende i Strategy Awards, ett pris som belönar Sveriges bästa marknadsföringsstrategier. Det familjeägda kafferosteriet prisas för kampanjen ”Vad går du upp för?” som tagits fram tillsammans med kommunikationsbyrån ANR+1.

Många blir piggare och gladare av morgonkaffet. Det visar en undersökning som Kantar Sifo gjort på uppdrag av Kafferosteriet Löfbergs.

4 av 5 svenskar dricker kaffe regelbundet – bryggkaffet ohotad morgonfavorit

Sverige är ett av världens mest kaffetörstiga länder och enligt en undersökning som Kantar Sifo gjort på uppdrag av Kafferosteriet Löfbergs dricker 4 av 5 kaffe regelbundet. Morgonkoppen är extra populär, hela 6 av 10 kaffedrickare tycker att den är extra viktig. Här står det klassiska svenska bryggkaffet högt i kurs – 7 av 10 dricker oftast bryggkaffe på morgonen.

Nordic Choice Hotels väljer Löfbergs – igen

Nordic Choice Hotels väljer Löfbergs – igen

Det började 2002, nu är det klart att Nordic Choice Hotels fortsätter att servera hållbart certifierat kaffe från Löfbergs. Det nya avtalet sträcker sig över två år och omfattar 120 hotell i Sverige och Finland. Löfbergs levererar även kaffe till Nordic Choice Hotels i Norge.

Kathrine Löfberg lämnar över ordförandeposten i ICP

Kathrine Löfberg lämnar över ordförandeposten i ICP

Efter sju år som ordförande i International Coffee Partners (ICP) lämnar Kathrine Löfberg över stafettpinnen till Rui Miguel Nabeiro, vd för Delta Cafés i Portugal. ICP är en icke-vinstdrivande organisation som drivs av Löfbergs och sju andra familjeägda kaffeföretag i syfte att förbättra utvecklingsmöjligheter och livsvillkor för småskaliga kaffeodlare runtom i världen.

- Vi har redan börjat använda den nya förpackningen och feedbacken från våra kunder är väldigt positiv, säger Madelene Breiling, utvecklingschef på Löfbergs.

Löfbergs först med ny typ av återvinningsbar kaffeförpackning

Efter flera års utvecklingsarbete lanserar kafferosteriet Löfbergs nu en världsnyhet i form av kaffeförpackningar i monolaminat. Fördelen med den nya förpackningen är att den kan materialåtervinnas i stället för att förbrännas, vilket skapar förutsättningar för ett cirkulärt kretslopp. Jämfört med tidigare förpackningar minskar klimatpåverkan med 55 procent.

Iskall nyhet från Löfbergs: ICE Chai latte

Iskall nyhet från Löfbergs: ICE Chai latte

Löfbergs utbud av kalla drycker växer. Nu kommer nyheten ICE Chai Latte, en söt och kryddig dryck där svart te blandas med kanel, ingefära, nejlika, kardemumma och mjölk som är låglaktos. ICE Chai Latte säljs bland annat på ICA, Coop, Pressbyrån och 7-Eleven från vecka 7. Den går också att köpa i Löfbergs webbshop.

Visa mer