Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

- Jag ser fram mot att fortsätta utveckla Löfbergs hållbarhetsarbete tillsammans med resten av organisationen och vår omvärld, säger Kajsa-lisa Ljudén, ny hållbarhetschef på Löfbergs.

Ny hållbarhetschef på Löfbergs

Kajsa-Lisa Ljudén blir ny hållbarhetschef på Löfbergs. Kajsa-Lisa har 10 års erfarenhet av hållbarhetsarbete och jobbar idag som hållbarhetsstrateg på det familjeägda kafferosteriet. Hon efterträder Eva Eriksson som går i pension efter 34 år på Löfbergs.

Nytt toppuppdrag för Kathrine Löfberg. Som ordförande för coffee&climate leder hon arbetet där företag och organisationer samverkar för att hjälpa världens kaffeodlare att möta klimatförändringarna.

Kathrine Löfberg ny ordförande för internationellt klimatinitiativ

Kathrine Löfberg har utsetts till ordförande för coffee&climate (c&c), ett icke-vinstdrivande initiativ där kaffeföretag, offentliga aktörer och lokala organisationer samverkar för att hjälpa småskaliga kaffeodlare att möta klimatförändringar och förbättra sina försörjningsvillkor.

Kent Pettersson blir ansvarig för Löfbergs nya affärsområde med fokus på östra Europa.

Nytt affärsområde ska få Löfbergs att växa i öst

Kafferosteriet Löfbergs kraftsamlar och skapar ett nytt affärsområde med ansvar för försäljningen i östra Europa. Kent Pettersson, idag vd för Löfbergs i Finland, leder det nya affärsområdet vars uppgift blir att sprida den svenska fikakulturen till ännu fler.

Skål i kaffe! Anders Thorén och Sofia Svahn på Löfbergs firar segern med en god kopp.

Fint kommunikationspris till Löfbergs

Nu är årets upplaga av kommunikationstävlingen Digital PR Awards avgjord. I kategorin Newsroom of the Year vann Löfbergs i hård konkurrens med Foodora, Tradera, Bauer Media och Advenica. Det familjeägda kafferosteriet får priset för att dom med kreativ och meningsfull kommunikation lyckats engagera sin publik på ett innovativt sätt.

Fredrik Nilsson blir ny Sverigechef på Löfbergs. Uppdraget är att driva den fortsatta utvecklingen och tillväxten på Löfbergs hemmamarknad.

Han blir ny Sverigechef på Löfbergs

Fredrik Nilsson har utsetts till Sverigechef på Löfbergs. Fredrik har jobbat som CFO på Löfbergs sedan sommaren 2018, och var under 2020/2021 tillförordnad vd och koncernchef. Han kommer även fortsättningsvis vara en del av Löfbergs koncernledning.

Mattias Persson, produktchef på Econova, och Annika Djurberg, kommersiell projektledare på Löfbergs.

Värmländsk kaffejord kan få Sverige att växa

Kan rester från Löfbergs kafferosteri användas för att tillverka näringsrik trädgårdsjord? Det ska ett unikt pilotförsök hos Econova på Hammarö utanför Karlstad ge svar på. Faller testet väl ut kan kafferesterna ersätta fossil torv vilket skulle minska utsläppen av växthusgaser.

Oscar Oscarsson och Heléne Simonsson, familjeföretagare i tredje generationen, vinner Löfberg Family Business Award.

Holfast prisas för framgångsrikt familjeföretagande

Oscar och Heléne trodde dom skulle ha ett internt Teams-möte, i stället överraskades dom av beskedet att Holfast vunnit Löfberg Family Business Award, ett pris som uppmärksammar framgångsrika familjeföretag och deras betydelse för värmländskt och svenskt näringsliv.

Ett transport- och logistikföretag, ett linneväveri och ett urmakeri. Det är stor spännvidd mellan årets finalister till Löfberg Family Business Award, ett pris som uppmärksammar framgångsrika familjeföretag i Värmland.

Tre kan vinna pris för framgångsrikt familjeföretagande

Löfberg Family Business Award uppmärksammar framgångsrika familjeföretag och deras betydelse för värmländskt och svenskt näringsliv. Nu har juryn utsett tre finalister och i år är det Holfast, Klässbols Linneväveri och Mollstedt Ur som gör upp om titeln.

Den 27 november öppnar Space, en storsatsning på med fokus på gaming, musik och digitala upplevelser. Kafferosteriet Löfbergs bidrar med naturlig energi i form av både  varma och kalla kaffedrycker.

Löfbergs ny kaffepartner till Pophouse Entertainment och nya Space

Kafferosteriet Löfbergs blir ny kaffepartner till Pophouse Entertainment som äger och driver ABBA the Museum, Pop House Hotel, Cirkus och Hasselbacken på Djurgården i Stockholm. Avtalet gäller i fem år och omfattar även Space, världens största gamingcenter med över 400 spelstationer, som slår upp portarna på Sergels torg den 27 november.

Succé för räddat kaffe – Circle K och Löfbergs breddar samarbete mot matsvinn

Succé för räddat kaffe – Circle K och Löfbergs breddar samarbete mot matsvinn

80–90 % av kaffets klimatpåverkan sker i odlarland, och därför är det extra värdefullt att minimera svinnet av färdig produkt. Utifrån den insikten föddes Löfbergs och Circle K:s nya hållbarhetsprojekt Räddat Kaffe, ett kaffe skapat av tre olika kaffesorter som annars riskerat bli svinn i rosteriet. Efter ett lyckat test lanseras kaffet nu på bred front och totalt räddas 13 ton kaffe under året.

Visa mer