Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

- Klimatförändringarna påverkar redan kaffeindustrin i hög utsträckning och något måste göras. Det handlar om att utsläppen måste minska på riktigt i hela värdekedjan, säger Kajsa-Lisa Ljudén, hållbarhetschef på Löfbergs.

Löfbergs hållbarhetsredovisning: ”Vi kan inte klimatkompensera bort utmaningarna inom kaffeindustrin”

Genom ett målmedvetet arbete och stora investeringar har Löfbergs lyckats minska sin klimatpåverkan med hela 90 procent de senaste tre åren. Det visar det familjeägda kafferosteriets nya hållbarhetsredovisning som släpps idag. Nu sätter företaget nya tuffa klimatmål med fokus på att minska klimatutsläppen i hela värdekedjan – alltså även utanför den egna verksamheten.

Vinnarna Andreas Johansson, Cenita Johansson Åsen och Dick Johansson, flankerade av Niklas Löfberg och Mikael Löfberg (vänster), samt Therese Gustafsson och Kathrine Löfberg (höger).

Klässbols prisas för framgångsrikt familjeföretagande

Klässbols Linneväveri vinner Löfberg Family Business Award 2022, ett pris som uppmärksammar framgångsrika familjeföretag och deras betydelse för värmländskt och svenskt näringsliv. Det familjeägda linneväveriet får priset för att man lyckas förena ägarfamiljens engagemang och delaktighet med affärsmässiga framgångar, och därmed är en god ambassadör för familjers företagande.

Mikal Löfberg med representanter för årets finalister till Löfberg Family Business Award; Cenita och Stefan Johansson (Klässbols Linneväveri), Anna Holmgren och Mikael Einarsson (Finnebäcks), Andreas och Adam Fransson (Lillängshamnens Fiskrökeri).

Tre gör upp om titeln som årets familjeföretagare

Finnebäcks, Klässbols Linneväveri och Lillängshamnens Fiskrökeri har minst två saker gemensamt. Alla tre är familjeföretag – och har gått till final i Löfberg Family Business Award. Vem som vinner avslöjas på näringslivsgalan 100° Karlstad den 11 november.

Björn Westin från Löfbergs tar emot priset Årets Hållbarhetsinitiativ från Martin Stenberg på Circle K.

Löfbergs prisas för hållbarhetsinitiativ

Genom att skapa en unik blandning av kaffebönor som annars riskerat bli svinn har Löfbergs gjort något gott ännu godare – och vunnit kundernas gillande på bred front. Det säger Circle K och utser Löfbergs satsning Räddat kaffe till Årets Hållbarhetsinitiativ.

Kathrine Löfberg, styrelseordförande, och Anders Fredriksson, vd, säger att medlemskapet i European Coffee Federation stärker Löfbergs.

Löfbergs i nytt europeiskt samarbete

Löfbergs blir som första svenska kafferosteri medlem i European Coffee Federation (ECF), en europeisk branschorganisation med fokus livsmedelssäkerhet, hållbarhet och internationell handel.

29 september firar Sverige - ett av världens mest kaffetörstiga länder - kaffets dag. Här bjuder kaffexeperten Anna Nordström på fem tips för att maxa smaken.

Maxa smaken – expertens tips inför kaffets dag!

Hon har vunnit medaljer på både SM och VM, och varit en del av Svenska Baristalandslaget. Här bjuder Löfbergs kaffeexpert Anna Nordström på fem enkla tips hur du maxar smaken på kaffets dag den 29 september.

- En personlig favorit, säger Anna Nordström, kaffeexpert på Löfbergs, om det nya specialkaffet Balanoor.

Balanoor – nytt specialkaffe från Löfbergs

Löfbergs utökar sitt specialkaffesortiment. Med noga utvalda bönor från Balanoor Estate i sydvästra Indien har det familjeägda kafferosteriet skapat ett runt och fylligt kaffe med söta toner av päron och en kryddig eftersmak.

ICE Choco Latte – en god nyhet från Löfbergs

ICE Choco Latte – en god nyhet från Löfbergs

Löfbergs sortiment med iskaffe fortsätter att växa. Nu kommer ICE Choco Latte, ett läskande iskaffe med söta chokladtoner utan tillsatt socker. Finns i butik från vecka 39.

Med Löfberg Family Business Awards vill familjen Löfberg uppmärksamma familjeföretagens betydelse för jobben och ekonomin i Värmland. På bilden syns Martin, Helene, Therese, Mikael, Kathrine och Niklas i fjärde generationen.

Vem är årets familjeföretagare i Värmland?

Familjeföretagen betyder mycket för både jobben och ekonomin. Det vill familjen Löfberg uppmärksamma med Löfberg Family Business Award. Nu öppnar nomineringen till årets tävling. Vem som vinner avslöjas på näringslivsgalan 100° Karlstad den 11 november.

 Anders Fredriksson, vd och koncernchef på Löfbergs, gläds åt att den svenska fikakulturen sprids till ännu fler.

Löfbergs växer i Storbritannien

En svensk uppstickare på en stor och viktig marknad. Nu är det klart att Tesco, Storbritanniens största dagligvarukedja, tar in Löfbergs kaffe i sitt sortiment. En affär som stärker det familjeägda kafferosteriets export.

Visa mer