Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

100 ton kaffe får ny förpackning

100 ton kaffe får ny förpackning

Sedan 2002 har Löfbergs varit huvudleverantör av ekologiskt Fairtrade-kaffe till Strawberry. Tidigare i år lanserade Löfbergs klimatvänliga förpackningar i monolaminat. Nu är förpackningen tillgänglig för volymprodukter och hotellföretaget Strawberry är först ut.

Löfbergs marknadschef Lena Rodin (mitten) tog emot priset tillsammans med Andreas Lönn och Malin Millbourn på kommunikationsbyrån ANR+1.

Nyfiken fråga gav seger i Strategy Awards

Löfbergs vann förstapris i kategorin Beteende i Strategy Awards, ett pris som belönar Sveriges bästa marknadsföringsstrategier. Det familjeägda kafferosteriet prisas för kampanjen ”Vad går du upp för?” som tagits fram tillsammans med kommunikationsbyrån ANR+1.

Många blir piggare och gladare av morgonkaffet. Det visar en undersökning som Kantar Sifo gjort på uppdrag av Kafferosteriet Löfbergs.

4 av 5 svenskar dricker kaffe regelbundet – bryggkaffet ohotad morgonfavorit

Sverige är ett av världens mest kaffetörstiga länder och enligt en undersökning som Kantar Sifo gjort på uppdrag av Kafferosteriet Löfbergs dricker 4 av 5 kaffe regelbundet. Morgonkoppen är extra populär, hela 6 av 10 kaffedrickare tycker att den är extra viktig. Här står det klassiska svenska bryggkaffet högt i kurs – 7 av 10 dricker oftast bryggkaffe på morgonen.

Nordic Choice Hotels väljer Löfbergs – igen

Nordic Choice Hotels väljer Löfbergs – igen

Det började 2002, nu är det klart att Nordic Choice Hotels fortsätter att servera hållbart certifierat kaffe från Löfbergs. Det nya avtalet sträcker sig över två år och omfattar 120 hotell i Sverige och Finland. Löfbergs levererar även kaffe till Nordic Choice Hotels i Norge.

- Vi har redan börjat använda den nya förpackningen och feedbacken från våra kunder är väldigt positiv, säger Madelene Breiling, utvecklingschef på Löfbergs.

Löfbergs först med ny typ av återvinningsbar kaffeförpackning

Efter flera års utvecklingsarbete lanserar kafferosteriet Löfbergs nu en världsnyhet i form av kaffeförpackningar i monolaminat. Fördelen med den nya förpackningen är att den kan materialåtervinnas i stället för att förbrännas, vilket skapar förutsättningar för ett cirkulärt kretslopp. Jämfört med tidigare förpackningar minskar klimatpåverkan med 55 procent.

Uppåt för Löfbergs. De senaste två åren har det familjeägda kafferosteriet ökat försäljningen med 19 procent.

Kraftig ökning för Löfbergs i dagligvaruhandeln

Allt fler väljer Löfbergs när dom handlar kaffe. De senaste åren har det familjeägda kafferosteriets försäljning ökat stadigt, en utveckling som accelererar. De senaste två åren har Löfbergs försäljning ökat med 19 procent.

- Klimatförändringarna påverkar redan kaffeindustrin i hög utsträckning och något måste göras. Det handlar om att utsläppen måste minska på riktigt i hela värdekedjan, säger Kajsa-Lisa Ljudén, hållbarhetschef på Löfbergs.

Löfbergs hållbarhetsredovisning: ”Vi kan inte klimatkompensera bort utmaningarna inom kaffeindustrin”

Genom ett målmedvetet arbete och stora investeringar har Löfbergs lyckats minska sin klimatpåverkan med hela 90 procent de senaste tre åren. Det visar det familjeägda kafferosteriets nya hållbarhetsredovisning som släpps idag. Nu sätter företaget nya tuffa klimatmål med fokus på att minska klimatutsläppen i hela värdekedjan – alltså även utanför den egna verksamheten.

Vinnarna Andreas Johansson, Cenita Johansson Åsen och Dick Johansson, flankerade av Niklas Löfberg och Mikael Löfberg (vänster), samt Therese Gustafsson och Kathrine Löfberg (höger).

Klässbols prisas för framgångsrikt familjeföretagande

Klässbols Linneväveri vinner Löfberg Family Business Award 2022, ett pris som uppmärksammar framgångsrika familjeföretag och deras betydelse för värmländskt och svenskt näringsliv. Det familjeägda linneväveriet får priset för att man lyckas förena ägarfamiljens engagemang och delaktighet med affärsmässiga framgångar, och därmed är en god ambassadör för familjers företagande.

Mikal Löfberg med representanter för årets finalister till Löfberg Family Business Award; Cenita och Stefan Johansson (Klässbols Linneväveri), Anna Holmgren och Mikael Einarsson (Finnebäcks), Andreas och Adam Fransson (Lillängshamnens Fiskrökeri).

Tre gör upp om titeln som årets familjeföretagare

Finnebäcks, Klässbols Linneväveri och Lillängshamnens Fiskrökeri har minst två saker gemensamt. Alla tre är familjeföretag – och har gått till final i Löfberg Family Business Award. Vem som vinner avslöjas på näringslivsgalan 100° Karlstad den 11 november.

Med Löfberg Family Business Awards vill familjen Löfberg uppmärksamma familjeföretagens betydelse för jobben och ekonomin i Värmland. På bilden syns Martin, Helene, Therese, Mikael, Kathrine och Niklas i fjärde generationen.

Vem är årets familjeföretagare i Värmland?

Familjeföretagen betyder mycket för både jobben och ekonomin. Det vill familjen Löfberg uppmärksamma med Löfberg Family Business Award. Nu öppnar nomineringen till årets tävling. Vem som vinner avslöjas på näringslivsgalan 100° Karlstad den 11 november.

 Anders Fredriksson, vd och koncernchef på Löfbergs, gläds åt att den svenska fikakulturen sprids till ännu fler.

Löfbergs växer i Storbritannien

En svensk uppstickare på en stor och viktig marknad. Nu är det klart att Tesco, Storbritanniens största dagligvarukedja, tar in Löfbergs kaffe i sitt sortiment. En affär som stärker det familjeägda kafferosteriets export.

Visa mer