Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Löfbergs har lyft sin försäljningen med 42 procent, och nu är det familjeägda kafferosteriet från Karlstad marknadsledare i Sverige.

Löfbergs försäljning skjuter i höjden

Tidigare i år rapporterade kafferosteriet Löfbergs om rekordtillväxt i dagligvaruhandeln, och framgångarna för det familjeägda kafferosteriet fortsätter. Nya siffror från analysföretaget NielsenIQ* visar att Löfbergs ökat sin försäljning av kaffepaket med hela 42 procent det senaste året. En marknadsandel på 25,9 procent innebär att Löfbergs nu är marknadsledare i Sverige.

Familjeföretag är den vanligaste företagsformen i Sverige, och betyder mycket för både jobben och ekonomin. Det vill familjen Löfberg uppmärksamma genom Löfberg Family Business Award.

De kan vinna pris som årets familjeföretagare i Värmland

Handskar, leksaker och skogsmaskiner. Finalisterna i årets upplaga av Löfberg Family Business Award representerar helt olika branscher, men är alla tre goda exempel på framgångsrika familjeföretag enligt juryn. Företagen det handlar om är Granqvist Sportartiklar, Grums Leksaksaffär och Koppom Maskin. Vem som vinner avslöjas på näringslivsgalan 100° Karlstad den 17 november.

- Värmland har en speciell plats i Löfbergs hjärta. Det var här det började, och det är här vi har vår framtid. Därför känns det bra att visa uppskattning för alla som går upp för att göra Värmland till en bättre plats, säger Anders Fredriksson.

Föreningar över hela Värmland delar på en halv miljon kronor

Intresset var stort när Löfbergs meddelade att man låter 50 värmländska föreningar dela på 500 000 kronor i sponsorbidrag. Totalt kom det in 820 nomineringar, fördelat på 480 olika föreningar från hela Värmland. Nu är det klart vilka föreningar som får ta del sponsorbidraget.

Löfbergs nominerade till kommunikationspris

Löfbergs nominerade till kommunikationspris

Kafferosteriet Löfbergs har gått till final i Nordic PR Awards. Priset delas ut av MyNewsdesk som vill uppmärksamma företag och organisationer som lyckats extra bra med sitt PR-arbete. Vem som vinner meddelas på Nordic PR Award 2023 Gala i Stockholm den 26 oktober.

Svenskarna dricker mer och mer kaffe ju äldre dom blir. Det visar en undersökning som Kantar Sifo gjort på uppdrag av kafferosteriet Löfbergs.

Ny undersökning: Dricker alla över 65 år kaffe?

Nästan hälften av alla som dricker kaffe börjar göra det när dom är mellan 15 och 19 år, och en av fem när dom är 14 år eller yngre. Men flest kaffedrickare återfinns i åldersgruppen 65–79 år. Det är några av resultaten från en ny undersökning som Kantar Sifo gjort på uppdrag av kafferosteriet Löfbergs.

Ny undersökning: Mamma lär oss dricka kaffe

Ny undersökning: Mamma lär oss dricka kaffe

Män dricker mer kaffe än kvinnor, men det mammorna som är den vanligaste inspirationskällan till att börja dricka kaffe. Det visar en kartläggning av svenskarnas kaffevanor som Kantar Sifo gjort på uppdrag av kafferosteriet Löfbergs. I undersökningen svarar en av fyra (24 procent) att det var mamma som lärde dom att dricka kaffe.

Löfbergs kaffeexpert Anna Nordström ger tre enkla tips på hur du får ut det bästa av din kaffeupplevelse i sommar.

Så får du sommarkaffet att smaka extra gott

Sommartider är kaffetider. Då vill du naturligtvis att kaffet ska smaka riktigt gott. Här delar Anna Nordström, kaffeexpert på Löfbergs, med sig av tre enkla tips du kan tänka på för att få ut det bästa av din kaffeupplevelse.

Fler väljer Löfbergs när dom handlar kaffe. Det har resulterat i en rekordtillväxt för det familjeägda kafferosteriet.

Rekordtillväxt för Löfbergs

Kafferosteriet Löfbergs fortsätter att växa i dagligvaruhandeln. Det senaste året har det familjeägda kafferosteriet ökat sin försäljning med hela 38 procent. Detta samtidigt som kaffekategorin som helhet backar.

Visa mer