Gå direkt till innehåll

Ämnen: Undersökningar, rapporter

Under 2023 stöttade ICP över 36 000 hushåll i Brasilien, Etiopien, Honduras och andra kaffeproducerande länder.

ICP:s Årsrapport 2023: Framgångsrika insatser för småskaliga kaffeodlare

International Coffee Partners (ICP) är en icke-vinstdrivande organisation som drivs av Löfbergs och sex andra familjeägda kaffeföretag i syfte att förbättra utvecklingsmöjligheter och levnadsvillkor för småskaliga kaffebönder runtom i världen. I en ny årsrapport redogör ICP för sitt arbete under 2023.

Löfbergs nya hållbarhetsredovisning: ”Viktigare än någonsin att våga agera och ta kliv framåt”

Löfbergs nya hållbarhetsredovisning: ”Viktigare än någonsin att våga agera och ta kliv framåt”

Löfbergs nya hållbarhetsredovisning för det förlängda verksamhetsåret juli 2022 till december 2023 visar att det familjeägda kafferosteriet fortsätter att göra framsteg på hållbarhetsområdet. Samtidigt presenterar företaget ett nytt ramverk för hållbar utveckling, där målet är att minska utsläppen i hela värdekedjan (scope 3) med 30 procent till år 2030.

Kafferapporten 2024: Nästan alla dricker kaffe

Kafferapporten 2024: Nästan alla dricker kaffe

Vi har druckit kaffe länge i Sverige. Väldigt länge. Troligen var det på 1680-talet som kaffet kom till Sverige, men det fick genomslag först på 1710-talet när Karl XII kom hem från Turkiet. Men hur ser kaffevanorna i Sverige ut idag? Det tog kafferosteriet Löfbergs reda på i en stor undersökning. Här är några av resultaten.

Svenskarna dricker mer och mer kaffe ju äldre dom blir. Det visar en undersökning som Kantar Sifo gjort på uppdrag av kafferosteriet Löfbergs.

Ny undersökning: Dricker alla över 65 år kaffe?

Nästan hälften av alla som dricker kaffe börjar göra det när dom är mellan 15 och 19 år, och en av fem när dom är 14 år eller yngre. Men flest kaffedrickare återfinns i åldersgruppen 65–79 år. Det är några av resultaten från en ny undersökning som Kantar Sifo gjort på uppdrag av kafferosteriet Löfbergs.

Ny undersökning: Mamma lär oss dricka kaffe

Ny undersökning: Mamma lär oss dricka kaffe

Män dricker mer kaffe än kvinnor, men det mammorna som är den vanligaste inspirationskällan till att börja dricka kaffe. Det visar en kartläggning av svenskarnas kaffevanor som Kantar Sifo gjort på uppdrag av kafferosteriet Löfbergs. I undersökningen svarar en av fyra (24 procent) att det var mamma som lärde dom att dricka kaffe.

Många blir piggare och gladare av morgonkaffet. Det visar en undersökning som Kantar Sifo gjort på uppdrag av Kafferosteriet Löfbergs.

4 av 5 svenskar dricker kaffe regelbundet – bryggkaffet ohotad morgonfavorit

Sverige är ett av världens mest kaffetörstiga länder och enligt en undersökning som Kantar Sifo gjort på uppdrag av Kafferosteriet Löfbergs dricker 4 av 5 kaffe regelbundet. Morgonkoppen är extra populär, hela 6 av 10 kaffedrickare tycker att den är extra viktig. Här står det klassiska svenska bryggkaffet högt i kurs – 7 av 10 dricker oftast bryggkaffe på morgonen.

- Klimatförändringarna påverkar redan kaffeindustrin i hög utsträckning och något måste göras. Det handlar om att utsläppen måste minska på riktigt i hela värdekedjan, säger Kajsa-Lisa Ljudén, hållbarhetschef på Löfbergs.

Löfbergs hållbarhetsredovisning: ”Vi kan inte klimatkompensera bort utmaningarna inom kaffeindustrin”

Genom ett målmedvetet arbete och stora investeringar har Löfbergs lyckats minska sin klimatpåverkan med hela 90 procent de senaste tre åren. Det visar det familjeägda kafferosteriets nya hållbarhetsredovisning som släpps idag. Nu sätter företaget nya tuffa klimatmål med fokus på att minska klimatutsläppen i hela värdekedjan – alltså även utanför den egna verksamheten.

Kathrine Löfberg, styrelseordförande, och Anders Fredriksson, vd, om året som gått och framtiden beträffande Löfbergs hållbarhetsarbete.

Utmaningar och hopp på hållbarhetsområdet

Det handlar om kraften i att göra saker tillsammans, även på hållbarhetsområdet. Här berättar Kathrine Löfberg, styrelseordförande och fjärde generationen Löfbergare och Anders Fredriksson, vd, om hur kafferosteriet Löfbergs tänker och arbetar för att bidra till en hållbar utveckling.

- Vi fortsätter jobba tillsammans med andra för att utveckla och dela med oss av hållbara lösningar, säger Eva Eriksson på Löfbergs.

Ny redovisning: Samarbete stärker Löfbergs på hållbarhetsområdet

Lägre klimatpåverkan, mer certifierat kaffe och ökat stöd till småskaliga kaffeodlare. Löfbergs nya hållbarhetsredovisning visar att det familjeägda kaffeföretaget fortsätter att utvecklas på hållbarhetsområdet. Nu tar Löfbergs sikte mot nya mål; en cirkulär omställning helt utan avfall.

​Löfbergs prisas för sin hållbarhetsrapport

​Löfbergs prisas för sin hållbarhetsrapport

I sin hållbarhetsrapport delar Löfbergs med sig av framgångar och utmaningar på hållbarhetsområdet. Nu prisas det familjeägda kafferosteriet med Hallbars Sustainability Report Awards för sin senaste rapport. Som nationell vinnare kommer Löfbergs att representera Sverige i den internationella finalen.

Att låta syfte och värderingar styra beslut, inte regler och policies. Det är en av slutsatserna som Lars Appelqvist, vd på Löfbergs, presenterar i podden The Future Starts Here.

​Löfbergs delar med sig av framtidsspaning i ny podd

Hur ser världen ut år 2030, och hur kommer nya drivkrafter och trender påverka företagens roll i samhället? De frågorna blev startskottet på ett tvåårigt framtidsarbete som engagerat både ledningsgrupp, chefer och medarbetare på Löfbergs. I podden ”The Future Starts Here” delar företagets vd Lars Appelqvist med sig av resultaten.

Stockholmsstudenterna dricker tre gånger mer caffè latte

Idag släpps en undersökning om svenska studenters kaffevanor. Undersökningen genomfördes av Lycknis på uppdrag av Löfbergs Lila i december 2004. Den visar att de svenska studenternas kaffevanor varierar ganska mycket mellan olika studieorter i landet. De som studerar i Stockholm dricker tre gånger mer latte än genomsnittsstudenten.

Kaffe minskar kraftigt risken för diabetes typ 2

Glada nyheter för alla kaffeälskare! Kaffe minskar risken att drabbas av diabetes typ 2. Det visar en rad vetenskapliga studier. Det senaste året har två oberoende forskningsprojekt bekräftat tidigare studier, en finsk och en svensk som genomfördes på Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg. Ju mer kaffe man dricker desto mindre är risken.

Kaffe – en viktig antioxidantkälla

Kaffepausen är avkopplande och uppiggande. Men den kan ha betydligt större hälsoeffekter än så. Den kan hjälpa oss att hålla oss friska. Flera studier visar att kaffe innehåller stora mängder antioxidanter som bekämpar de farliga fria radikalerna i kroppen och därmed skyddar oss från olika sjukdomar.