”Ambitionen är en 100 % cirkulär och fossilfri verksamhet”
Kajsa-Lisa Ljudén är hållbarhetschef på Löfbergs. Här bloggar hon om det familjeägda kafferosteriets arbete för att bli en fullt cirkulär och fossilfri verksamhet.
Kajsa-Lisa Ljudén är hållbarhetschef på Löfbergs. Här bloggar hon om det familjeägda kafferosteriets arbete för att bli en fullt cirkulär och fossilfri verksamhet.
Kathrine Löfberg är styrelseordförande i Löfbergs. Här bloggar hon om vikten av att jobba tillsammans för att bidra till en positiv utveckling i odlarländer.
Tony Broman är Senior Trading Manager på Löfbergs. Här bloggar han om en positiv utveckling för ekologiskt kaffe i Brasilien.
Malin Helgman ansvarar för digital innovation på Löfbergs. Här bloggar om behovet och möjligheterna att förbättra kaffeodlarnas möjligheter.
Att bidra till en schysstare, affärsdriven och mer transparent värdekedja är en viktig del i vårt hållbarhetsarbete. På Löfbergs strävar vi efter att vara en drivkraft när det kommer till att skapa bättre möjligheter för kaffeodlare och deras samhällen världen över. Men vi arbetar inte bara i den egna värdekedjan, vi vill också bidra till att förändra hela kaffebranschen.
Vi tror att en rättvis
Den cirkulära omställningen måste sträcka sig utanför vår egen verksamhet för att göra skillnad på riktigt. Vi vill involvera både kaffeodlare och konsumenter, och alla däremellan, på resan framåt. Vi har inte alla lösningar än, och för att hitta dem krävs att vi arbetar innovativt och nytänkande både internt och externt.
Hållbarhet har alltid varit viktigt för Löfbergs, ända sedan starten 1906. Det genomsyrar hela verksamheten och allt som görs. Det familjeägda kafferosteriet är stolta över hur långt man kommit inom en del områden, men är medvetna om att det finns mycket kvar att göra.
Bjud dig själv och dina vänner på en värmande kaffedrink i höst! Här är tre heta recept från kafferosteriet Löfbergs.
För dig som vill festa till det lite extra på kaffets dag. Här bjuder kafferosteriet på tre goda recept på kaffedrinkar.
Tre bröder som upptäcker att det är svårt för värmländska butiker att få tag på kaffe, te, kakao, kryddor och andra kolonialvaror. Det var så det började. 116 år senare är vi fortfarande ett familjeföretag, nu i tredje och fjärde generationen.
Det är inte många som har vad som krävs för att försöka, ännu färre blir godkända. Det handlar om en av kaffevärldens tuffaste utbildningar Q Grader där du ska klara inte mindre än 19 blindtester enligt internationella standarder för att bli godkänd. En som nu klarat alla prov och blivit Q Arabica Grader är Anna Nordström, kaffeexpert på Löfbergs.
En hållbar utveckling förutsätter samarbete, och vi blir bättre genom att lära av andra. På Löfbergs engagerar vi oss i nätverk och olika initiativ för att påverka samhällsutvecklingen och dela kunskap och erfarenheter med andra kring hållbarhet.