Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Martin Löfberg är Chief Purchasing Officer på Löfbergs. Här bloggar han om behovet av en schysstare och mer transparent värdekedja i kaffebranschen.

”Schysst handel en drivkraft för hållbara utveckling”

Att bidra till en schysstare, affärsdriven och mer transparent värdekedja är en viktig del i vårt hållbarhetsarbete. På Löfbergs strävar vi efter att vara en drivkraft när det kommer till att skapa bättre möjligheter för kaffeodlare och deras samhällen världen över. Men vi arbetar inte bara i den egna värdekedjan, vi vill också bidra till att förändra hela kaffebranschen.
Vi tror att en rättvis

Christina Singh är Head of Circular Innovation på Löfbergs.

”Öppen innovation skapar nya möjligheter på hållbarhetsområdet”

Den cirkulära omställningen måste sträcka sig utanför vår egen verksamhet för att göra skillnad på riktigt. Vi vill involvera både kaffeodlare och konsumenter, och alla däremellan, på resan framåt. Vi har inte alla lösningar än, och för att hitta dem krävs att vi arbetar innovativt och nytänkande både internt och externt.

Kathrine Löfberg och Anders Fredriksson är stolta över hur långt Löfbergs kommit på hållbarhetsområdet, men är samtidigt medvetna om att det finns mycket kvar att göra.

"Vi vill bidra till en värld där både människor och kaffe kan växa"

Hållbarhet har alltid varit viktigt för Löfbergs, ända sedan starten 1906. Det genomsyrar hela verksamheten och allt som görs. Det familjeägda kafferosteriet är stolta över hur långt man kommit inom en del områden, men är medvetna om att det finns mycket kvar att göra.

Från en liten, lokal aktör till ett internationellt företag. Idag fyller det familjeägda kafferosteriet Löfbergs 116 år.

Ja må vi leva uti många hundra år!

Tre bröder som upptäcker att det är svårt för värmländska butiker att få tag på kaffe, te, kakao, kryddor och andra kolonialvaror. Det var så det började. 116 år senare är vi fortfarande ett familjeföretag, nu i tredje och fjärde generationen.

Anna Nordström, kaffeexepert på Löfbergs, tillhör nu den exklusiva skara som kan titulera sig Q Grader efter att ha klarat en av kaffevärldens tuffaste utbildningar.

Kaffeexpert på högsta nivå

Det är inte många som har vad som krävs för att försöka, ännu färre blir godkända. Det handlar om en av kaffevärldens tuffaste utbildningar Q Grader där du ska klara inte mindre än 19 blindtester enligt internationella standarder för att bli godkänd. En som nu klarat alla prov och blivit Q Arabica Grader är Anna Nordström, kaffeexpert på Löfbergs.

Samarbete för en hållbar framtid

Samarbete för en hållbar framtid

En hållbar utveckling förutsätter samarbete, och vi blir bättre genom att lära av andra. På Löfbergs engagerar vi oss i nätverk och olika initiativ för att påverka samhällsutvecklingen och dela kunskap och erfarenheter med andra kring hållbarhet.

Visa mer